В компанії «Нафтогаз» зробили заяву про тарифи з квітня

Така інформація з’явилася на офіційному порталі компанії «Нафтогаз». Зазначається, що спеціалісти вже розробили систему, яка допоможе зберегти споживачів від серйозних стрибків вартості блакитного палива. Зробити це планують за допомогою річного тарифу.

Газ. Фото: YouTube, скрін
Газ. Фото: YouTube, скрін

В компанії зазначають, що такий тариф – це як страхування автомобілю. Тобто, вартість газу буде весь рік саме такою, якою вона зазначається в договорі зі споживачем. При цьому є й приємна «фішка» такого тарифу – сплачувати наперед немає потреби. Така можливість в «Нафтогазу», пишуть в прес-службі, стала можливою завдяки вільному руху блакитного палива між Україною та європейськими партнерами.

Для прикладу, каже голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, ті громадяни, які підписали договір на річний тариф ще минулої осені, до сих пір сплачують за блакитне паливо за тими тарифами. Справа якраз в тому, що в них є можливість платити по фіксованій ціні. Коболєв також зазначив, що компанія ставить для себе пріоритет вільного ринку. Тобто, щоб постачальники могли вільно конкурувати між собою. Вже обґрунтування націнки будуть контролювати в тому числі і представники Антимонопольного комітету.

Крім того, представники компанії зазначили, що в Україні є важливі проблеми, які треба подолати. Перша – це те, що деякі облгази погрожують клієнтами, якщо ті хочуть перейти до іншого постачальника, що є незаконною поведінкою з боку підприємства. Крім того, необхідно створити систем допомоги для громадян, які не мають змоги оплачувати блакитне паливо в періоди його найбільшого використання (опалювальний сезон).

Так, перехід на річний тариф хочуть зробити автоматичним. Більше того, вже після 25 березня представники компанії назвуть свій тариф на рік.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що деякі українці мають право на пільги, які передбачають великі знижки на житлово-комунальні послуги. Стало відомо, як отримати або довести статус пільговика.

Також повідомлялося, що в уряді пояснили, через які порушення можуть забирати субсидії в громадян. З'явилися подробиці.

Крім того, експерти пояснили, що буде з субсидіями, якщо клієнт раптом захоче змінити свого постачальника. Важливе роз'яснення для українців.