Вже 21 травня школярі будуть складати перший тест

У п'ятницю, 21 травня в Україні розпочинається основна сесія ЗНО-2021. Починаючи з 21 травня та до 15 червня випускники 11-их класів будуть проходити тестування. Учням буде важливо та корисно знати, що ні в якому разі не можна робити під час тестування. Важливою інформацією поділився сайт Освіта.

ЗНО. Фото: скріншот YouTube-відео
ЗНО. Фото: скріншот YouTube-відео

За офіційними даними, на основну сесію ЗНО-2021 зареєструвалися майже 390 тисяч учасників. Попри таку кількість, цей показник є меншим за реальну кількість учасників.

Більша частина зареєстрованих - понад 56% є цьогорічними випускниками шкіл, ще 30% складають учні професійно-технічних училищ та студенти вишів, а також 13% - випускники попередніх років.

У більшості випадків обираються ті предмети, що будуть потрібні для вступу до ВНЗ. Тому, більше учасників зареєструвалися на тестування з української мови, математики, історії України та англійської мови.

Менше зареєстрованих учасників обрали хімію, фізику та інші іноземні мови. До речі, перший тест 21 травня будуть здавати учасники, що обрали хімію.

Вказано, що тестування з усіх предметів розпочинатиметься в однаковий час - об 11:00. Допуск до пунктів тестування завершується о 10:50.

Графік ЗНО-2021 в Україні. Фото: testportal.gov.ua

Є правила, у разі їх порушення, результати ЗНО-2021 можуть скасувати або учасника лишити права проходження тестування:

  • Заборонено під час проходження тестів спілкуватися з іншими учасниками. За те, що абітурієнт намагатиметься передати якісь предмети чи матеріали другому учаснику, його можуть покарати.
  • Якщо буде виявлено в абітурієнта засоби зв'язку, його змусять покинути аудиторію. Мобільні телефони, підручники, одяг, сумки та інші предмети потрібно залишити у спеціально відведеному місці, яке вкаже інструктор.
  • У разі запізнення на місце проходження тестування абітурієнт не буде допущений.
  • Інструктор, уповноважена колегія та інші відповідальні за проведення ЗНО-2021 особи можуть прийняти рішення щодо припинення роботи над тестом абітурієнта.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Міносвіти оприлюднило строки вступної кампанії-2021.

Також ми писали, що для майбутніх магістрів змінили умови вступу, повертаються вступні іспити.

Нагадуємо, що абітурієнти зможуть вступати на безоплатне навчання в приватні ВНЗ України.