Українцям пояснили, чи можна втратити допомогу від держави через зміну постачальника блакитного паливо

Чимало українців бояться втратити свої субсидії при переході до іншого постачальника газу. Представники компанії "НАК Нафтогаз" вирішили пояснили громадянам, чи є ризик втратити допомогу. Крім того, спеціалісти пояснили, як правильно переходили до іншого постачальника послуг.

Газ. Фото: YouTube, скрін
Газ. Фото: YouTube, скрін

Так, в прес-службі Нафтогазу пояснили, що через перехід клієнта від одного постачальника до іншого, субсидії ні в кого не стануть віднімати. Більше того, в Нафтогазу, як пояснюється в повідомленні, є чимало клієнтів-субсидіантів. Тобто, право на субсидію на залежить від того, якого постачальника блакитного палива обрали громадяни. Допомога від держави все одно буде надаватися тим, хто в цьому потребує і має таке право.

Однак, пояснили в компанії "Нафтогаз", якщо у вас є право на субсидію, то в заяві про перехід від одного постачальника до іншого треба просто це вказати, щоб спеціалісти вже знали цю інформацію. Крім того, експерти нагадали, що зараз немає потреби, щоб громадяни самостійно ходили з довідками з одного закладу до іншого: все робиться в автоматичному режимі, а необхідна інформація передається в режимі онлайн.

Варто нагадати, що після відкриття ринку газу в України громадяни можуть самостійно обирати собі постачальника блакитного палива. Експерти нерідко радили уважно вивчити всі умови обслуговування у різних постачальниках, щоб в результаті обрати ту компанію, яку підходить вам більше за все. Крім того, важливо звернути увагу на те, що різні постачальники пропонують клієнтам різні тарифи: тобто українці можуть обирати для себе найвигідніші варіанти.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, шо представники Міністерства соціальної политики розповіли, які нормативи використовуються при розрахунку субсидій на комунальні послуги. Українцям пояснили, хто має право отримувати таку допомогу.

Також повідомлялося, що вже скоро українці отримають нову платіжку. Зазначається, що сплатити треба буде за нерухомість. Стало відомо, кому і скільки треба буде віддати державі.

Крім того, в Україні вже з 1 квітня значно зміняться тарифи на блакитне паливо. З'явилася інформація про те, скільки громадяни будуть платити за газ.