В Україні оштрафували чоловіка за образи в інтернеті, стало відомо, скільки він заплатив

Така інформація з’явилася в пабліку «Типовий Київ». Зазначається, что в нашій країні вперше покарали людину за образи в соціальній мережі. Як виявилося, жінка з міста Мукачево через неповажну поведінку чоловіка в інтернеті вирішила написати заяву правоохоронцям.

Комп'ютер. Фото: YouTube, скрін
Комп'ютер. Фото: YouTube, скрін

Повідомляється, що чоловік ображав жінку в інтернеті, через що вона написала заяву в поліцію. Місцеві правоохоронці склали протокол, згідно зі статтею 173 Кодексу України про адміністративні порушення. Варто зазначити, що це характеризується як дрібне хуліганство. В результаті справа пішла до суду.

Вже на суді обвинувачуваний свою провину визнав. Враховуючи це, в суді йому призначили мінімальний штраф за цією статтею, - 51 гривню. Однак насправді чоловік заплатить більше: справа в тому, що йому потрібно сплатити ще й судові витрати в розмірі 454 гривні. В результаті можна сказати, що хамство в інтернеті коштувало чоловіку 505 гривень. Можливо сума штрафу здається дуже маленькою, однак варто зазначити, що це дійсно один з перших випадків в нашій державі, коли громадянин платить штрафну санкцію за образу людини в режимі «онлайн».

Варто зазначити, що українці стали активно реагувати на таку подію. В коментарях громадяни стали писати про свою думку. Так, деякі вважають, що для того, щоб люди дійсно припинили ображати інших в мережі, треба підійняти штраф – наприклад, до 3 тисяч гривень. Однак знайшлися й ті, хто вважає, що навіть такий штраф можна віднести до початку підвищеної цензури в інтернеті. Крім того, деякі просто пожартували, що можна було б просто після образи скинути гроші на картку.

Коментарі в соціальній мережі

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві освіти України дали батькам важливі поради, які допоможуть вберегти дітей від небезпеки в інтернеті. Стало відомо, як можна захистити підлітків від негативного впливу соціальних мереж.

Також повідомлялося, що на Волині підлітки танцювали прямо біля могил. З'ясувалося, що робили вони це, щоб записати ролики для соціальних мереж. Тепер школярі вибачились на камеру.

Крім того, в Україні з’явилася петиція про заборону соціальної мережі TikTok. Автор петиції вважає, що така інтернет-платформа може навіть бути небезпечною для громадян.