Школярі станцювали на могилах для відео в соціальні мережі

Сьогодні активно підвищується популярність соціальної мережі TikTok. Її сенс заклечається в тому, що користувачі знімають відео, обробляють їх і діляться з аудиторією. Популярні блогери не тільки підтримують, але й створюють нові флешмоби та тренди. Школярі з Луцьку вирішили записати на відео танець. Ось тільки місце вони обрали точно для цього недоречне, передає місцеве видання «Таблоїд Волині».

Камера на смартфоні. Фото: YouTube, скрін
Камера на смартфоні. Фото: YouTube, скрін

Зазначається, що підлітки невеличкою компанією ходили на місцевий цвинтар. Вже там, прямо біля могил, школярі влаштовували запальні танці та знімали це на відео для соціальної мережі TikTоk. Відомо, що деякі з них також фотографувалися біля могил. Можливо, таким чином підлітки хотіли привернути до себе увагу. Так чи інакше, в них це вийшло: відомо, що представники правоохоронних органів вже відрили кримінальне впровадження. Причина таких дій поліції – наруга над могилами.

Варто зазначити, що в нашій країні наруга над могилою чи іншим місцем поховання карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Що стосується цих підлітків, які влаштували танці на могилах в Луцьку, то в соціальній мережі вже з’явилися їхні нові відео: на цей раз школярі приносять вибачення за те, що вони зробили, та обіцяють, що ніколи більше не стануть так вчиняти. Цілком можливо, що батьки цих школярів вже встигли проговорити з дітьми ситуацію, яка шокувала місцевих жителів, та саме після цього діти все ж таки вирішили вибачитися перед суспільством.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні з’явилася петиція про заборону соціальної мережі TikTok. Автор петиції вважає, що така інтернет-платформа може навіть бути небезпечною для громадян.

Також повідомлялося, що в Україні обговорюють новий предмет для школярів. Стало відомо, яка дисципліна в майбутньому може з’явитися в українських школах.

Крім того, мобільний оператор «Київстар» розповів абонентам про нову акцію. Виявилося, що тепер клієнти компанії зможуть отримати великі кешбеки. Стало відомо про умови такої пропозиції.