Експерти розповіли, коли будуть невдалі дні для саду та городу

Ті люди, які люблять займатися городом, знають про важливість Посівного календаря. Його експерти складають з урахуванням фаз Місяця, які сильно впливають на рослини. Стало відомо, які дні в травні будуть несприятливі для врожаю, передає інформаційний портал Зелена Садиба.

Овочі. Фото: YouTube, скрін
Овочі. Фото: YouTube, скрін

Цікаво, якщо зазвичай на різні фрукти та овочі сприятливі дні різні, то в травні «зелене світло» оголошується на все. Причому стосується це великої кількості днів. Отже, підійдуть для роботи в саду та на городі такі числа цього місяця – 1, 2, 5, 6, 7, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25, 28, 29. Якщо ви щось вирішите посадити в ці дати, то результат повинен вас дуже приємно здивувати.

Проте, є й погані дні. Несприятливими цього місяця садівники називають такі числа – 3, 4, 10, 11, 26, 30, 31. Варто зазначити, що це стосується не тільки планів посадити, але й пересадити якусь рослину. Неважливо, квіти це чи фруктове дерево – краще не робити нічого з рослинами у вищезгадані числа цього місяця.

Звичайно, є окремі дати і для кожного виду овочів, рослин і фруктів. Якщо ж ви вже плануєте за традицією взятися за картоплю чи батат, то це краще робити з 27 по 29 травня. Для моркви, пастернаку та буряка підійдуть 1, 2, 12, 22, 23, 28, 29 числа. Доречі, в ці ж дати (крім 12 числа) краще саджати і зелень (наприклад, петрушку). Для перцю та баклажана відмінно підійдуть 12, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25, 28 та 29 числа останнього місяця весни.

Однак при плануванні робот на городі чи в саду обов’язково, крім посівного календаря, звертайте увагу на прогнози погоді. Адже точно неприємно потрапити під сильну зливу, коли хотів зайнятися картоплею чи квітами на дачі.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що народний синоптик розповів, яким буде літо цього року. За словами експерта, варто очікувати і грозові дощі, і сильну спеку.

Також повідомлялося, що сьогодні, 5 травня, велике свято. Стало відомо, як ця дата пов’язана з прикметами про врожай.

Крім того, синоптики поділилися детальним прогнозом на травень. Стало відомо, яка буде погода цього місяця.