Упродовж дня не варто виходити на вулицю без парасольки

Дощі, які вже протягом кількох днів не дають українцям відпочити на свіжому повітрі, навіть не думають залишати територію нашої країни. У п'ятницю, 23 квітня ситуація не зміниться, і майже у всіх областях буде хмарно з проясненнями, хоча температура повітря при цьому буде досягати +18 градусів. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до даних синоптиків, дощі накриють майже всю територію України, за винятком Криму, де встановиться хмарна погода з періодичними проясненнями. У західних регіонах дощитиме, а стовпчики термометрів коливатимуться в діапазоні від +9 до +11 градусів. Лише хмельничан може порадувати сонечко в денний час.

Східні території також виявляться у владі дощу і гроз, однак це не завадить повітрю прогрітися до + 14 ... + 18 градусів. Вище всього стовпчики термометрів піднімуться в Донецьку і Луганську - до + 16 ... + 18 градусів. У північних областях прогнозуються прояснення в Житомирській області, де в денний час повітря прогріється до + 10 ... + 12 градусів. Тепло буде також і в південних регіонах з Кримом.

Всупереч опадам високі температури повітря будуть спостерігатися і в Херсонській з Миколаївською областях - від +16 до +18 градусів, і в Сімферополі - від +17 до +19 градусів.

Жителів Києва в п'ятницю, 23 квітня також очікують дощі з грозами, при цьому встановиться вітряна погода з поривами до 7 - 12 метрів в секунду. Температура повітря в денний час буде коливатися в межах + 11 ... + 13 градусів.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що у квітні українці висаджують не тільки дерева, а перші культури та розсаду на присадибній ділянці. Про те, які дні будуть сприятливими, розповість посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за чимало років православне свято Великдень українці відсвяткують у травні, а не у квітні. Стало відомо, скільки вдасться відпочити українцям.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, на яку погоду слід чекати українцям цього літа та восени. Синоптики попереджають про погодні аномалії, причому літо теж буде складним.