Сьогоднішня погода буде теплою, проте в деяких областях очікуються дощі

Довгоочікувана весна, яка з великим запізненням все-таки прийшла в Україну, останні дні радує сонячною й теплою погодою. У понеділок, 12 березня і без того чималі температури стануть ще вищими, проте в деяких областях дощитиме. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Згідно з інформацією синоптиків, в більшості регіонів встановиться дуже тепла погода, наприклад, жителів Харківської, Волинської, Львівської та Закарпатської областей порадують +17... +19 градусів. Набагато холодніше буде в Криму, де стовпчики термометрів не піднімуться вище відміток в +10... +12 градусів. Трохи тепліше буде на Черкащині та Кіровоградщині, де температура повітря буде коливатися в межах +13... +16 градусів.

Крім того, синоптики прогнозують опади у вигляді дощу, які в одних регіонах не будуть значними, а подекуди йтимуть протягом цілого дня. Похмурою погода буде на території Київської, Луганської, Черкаської, Харківської, Херсонської, Донецької та Запорізької областей, а також у Криму. Найсильніші опади пройдуть на сході нашої країни, і до них приєднається вітер, пориви якого досягатимуть швидкості 7-12 метрів в секунду.

Жителів столиці також чекає похмура погода протягом дня, можливий дощ. У денний час стовпчики термометрів коливатимуться в діапазоні +14... +16 градусів.

Нагадаємо, за словами синоптиків, з другої половини квітня повітря буде прогріватися сильніше, тому стовпчики термометрів покажуть +18...+20 градусів. В останні дні перед Великоднем буде трошки прохолодніше, але окрім цього прогнозуються дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень будемо святкувати не у квітні, а в травні. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.