Що сьогодні робити заборонено та чим цей день запам'ятався в історії

У неділю, 11 квітня шанується пам'ять святого мученика Марка, а цей день в народі ще називали Березовий, оскільки вважалося, що саме сьогодні ці дерева набували цілющих властивостей та чудодійної сили. Посаджена біля будинку береза ​​здатна залучити в сім'ю благополуччя, оберігає його від блискавки та відганяє зло. Крім цього, потрібно дотримуватися обережності, оскільки вважається, що сьогодні нечиста сила висмоктує людські соки, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні відзначають День боротьби з хворобою Паркінсона і Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. У Коста-Ріці сьогодні День національного героя, в Нідерландах - Квітковий парад в Амстердамі, а в Сполучених Штатах - День дитячого масажу, День сирного фондю, День підводного човна і День домашніх тварин.

Народні прикмети та заборони 11 квітня

  • Велика кількість березового соку - влітку буде багато дощів;
  • Багато лебедів в цей день - навесні буде тепла погода;
  • Гнізда сорок свиті низько - в літній час слід чекати чимало гроз.

Сьогодні заборонено лаятися, оскільки цим можна накликати на себе чимало неприємностей.

Чим цей день запам'ятався в історії

11 квітня 1079 роки стратили краківського єпископа Станіслава Щепановського після наказу короля Польщі, але пізніше він стане святим покровителем цієї країни. У 1909 році відбулося заснування міста, через рік названого Тель-Авівом. У 1945 році було звільнено всіх в'язнів концентраційного табору Бухенвальд. У 2017 році операційна система Windows Vista втратила технічну підтримку.

Сьогодні іменини відзначають Іван, Кирило, Михайло, Марк, Євстафій і Іоанн.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.