Українцям пояснили деталі перерахунку виплат від ПФУ

Перерахунок виплат для працюючих пенсіонерів розпочався вже з 1 квітня. При цьому варто зазначити, що розміри надбавки в громадян будуть зовсім різними, передає газета «На пенсії» у випуску №13.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Як відбувається процедура

Раніше в ПФУ вже зазначали, що перерахунок виплат буде автоматичний. Це значить, що громадянам не треба самостійно звертатися у відділення фонду. При цьому не треба навіть заява від громадянина. Тож українцям заради перерахунку не буде необхідно навіть виходити з дому.

Кому чекати надбавки

Варто підкреслити, що такий перерахунок стосується тільки тих громадян, які продовжили працювати після виходу на заслужений відпочинок. При цьому вже під час перерахунку їм також врахують той страховий стаж, який вони заробили за останні роки. Всього в нашій країні приблизно 2,7 мільйона таких громадян. Враховуючи, що в Україні приблизно 11,1 мільйонів пенсіонерів, працює майже кожен четвертий з них.

Як будуть перераховувати виплати

Перерахунок буде стосуватися тих пенсіонерів, яким нараховували виплати або перераховували їх мінімум два роки тому. Тобто ті, хто вийшов на заслужений відпочинок, наприклад, 2020 року, не отримають перерахунок. При цьому сама сума надбавки залежить і від страхового стажу людини, і від рівня заробітної плати. Тобто може вийти навіть так, що розмір виплат не зміниться. Якщо ж вийде, що виплата стала меншою, то громадянин має право отримувати виплату минулого розміру.

Варто зазначити, що очікується й надбавка для громадян, які старше 75 років. Вони можуть отримати додаткові 400 гривень до своїх виплат. Приблизно такі ж доплати минулого року отримали ті, хто старше 80 років.

Газета На пенсії

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Києві з 5 квітня будуть ретельно перевіряти офіси компаній та підприємств. Зазначається, що в разі порушень карантину можуть штрафувати мінімум на 34 тисяч гривень.

Також повідомлялося, що в уряді оновили Програму медичних гарантій. Стало відомо, на які послуги вирішили збільшити фінансування.

Крім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про те, який тариф на електроенергію буде в квітні. Стало відомо, скільки українці будуть платити за комунальні послуги.