На скільки зросла вартість проїзду в транспорті

У столиці України місті Києві з суботи, 3 квітня значно здорожчав проїзд у маршрутках, планово підвищився тариф на 15 зі 150 маршрутів. Голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко озвучив нову ціну, повідомляє "Укрінформ".

Маршрутки. Фото: скріншот YouTube-відео
Маршрутки. Фото: скріншот YouTube-відео

Якщо ще 2 квітня кияни платили по 8 гривень за проїзд в маршрутці, то вже в суботу треба буде віддати вже 10 гривень.

Крім цього, не всіх охочих будуть перевозити, а чимало водіїв й зовсім можуть відмовитися з понеділка, 5 квітня вийти на маршрути.

Все через те, що Київська влада знову посилила карантинні обмеження та дозволила користуватися громадським транспортом тільки тим, в кого буде спеціальна перепустка.

Мойсеєнко розповів, що не усі водії ще отримали цю перепустку, тому в понеділок вони не зможуть приступити до роботи. Крім того, через нові обмеження знизиться пасажиропотік.

Також до водіїв та кондукторів від громадян, які не матимуть перепустку та її не пускатимуть в маршрутки, буде чимало претензій та конфліктних ситуацій.

За тим, кого перевозять водії, будуть слідкувати правоохоронці, у разі виявлення порушень водіїв будуть штрафувати.

У зв'язку з тим, що епідеміологічна ситуація в Києві не покращується, мер Києва Віталій Клічко повідомив про введення додаткових обмежувальних заходів. Окрім допуску до громадського транспорту тільки по перепустках, в місті закриють дитячі садочки, а школярів 1-4-их класів, що відвідували школу постійно, все ж таки переведуть на дистанційне навчання.

За словами мера столиці Віталія Кличка, такі обмеження будуть діяти як мінімум до 16 квітня. До слова, в Україні вперше з початку пандемії зафіксовано 20 341 нових випадків захворювання - це антирекорд. В Києві за добу додалося ще 2 053 хворих.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у метрополітен в Києві з 5 квітня зможуть потрапити тільки громадяни зі спеціальними пропусками. Їм нагадали про необхідність сплачувати за проїзд, як це зробити після анулювання безконтактних "зелених" карт.

Також ми писали, що Віталій Клічко повідомив про пільги, якими можна скористатися на період локдауну громадянами та бізнесу.

Нагадуємо, що в столиці України скасовували продовольчі ярмарки через складну ситуацію з захворюваністю.