В Ощадбанку розповіли, що треба для отримання іпотеки

В Україні вже довгий час говорять про доступну іпотеку за підтримки держави: мова йде про низькі відсотки – 7-9 відсотків річних. Тим часом представники Ощадбанку на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі розповіли, що треба для того, щоб отримати іпотеку.

Ощадбанк. Фото: YouTube, скрін
Ощадбанк. Фото: YouTube, скрін

Хороша кредитна історія. Для отримання іпотеки важливо, щоб раніше, якщо ви брали кредити, у вас не було прострочених платежів та інших проблем. Однак в банку пояснили, що це стосується серйозних ситуацій, а не коли ви забули «покласти» на рахунок 10 гривень і перерахували їх через день.

Підтверджене джерело доходів. Представникам банку треба знати, як саме вам буде зручно (та можливо) віддавати кредит. В даному випадку важливо, щоб прибутки громадянин міг підтвердити офіційними документами. Наприклад, офіційним працевлаштуванням.

Доходи, більші за щомісячний платіж. Тут все достатньо просто: важливо, щоб доходи в людини були набагато більше, ніж сума, яку треба віддавати щомісяця на кредит. Для цього можна просто вирахувати зі суми своїх доходів всі основні витрати (наприклад, інтернет, корм собаці, поїздки та інші фактори) та побачити, що залишається. Якщо ця сума більше за щомісячний платіж, то у вас все гаразд і ви зможете отримати іпотеку.

Не варто боятися, що не вистачить доходів. Для того щоб зменшити платіж, можна також запропонувати банкові додаткову власність під заставу.

«При цьому ви залишатиметесь повноцінними власниками свого майна, а в заставі квартири будуть тільки на період дії договору», - поясняють в Ощадбанку.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, як саме розраховують субсидії на сплату комунальних послуг. Стало відомо про важливі нормативи.

Також українцям розповіли про нові електроні трудові книжки. Виявилося, що вони будуть працювати вже скоро. Стало відомо, куди дівати документи старого зразка.

Крім того, представники Пенсійного фонду України розповіли, як саме можна підтвердити свій страховий стаж. З’явилися важливі поради від експертів.