В компанії "Укрзалізниця" розповіли про нововведення

В рамках програми «City Express» компанія «Укрзалізниця» планує вивести приміськи сполучення на європейський рівень. Ситуацію з такими електропотягами представники компанії прокоментували під час прес-конференції.

Електричка Укрзалізниці. Фото: YouTube, скрін
Електричка Укрзалізниці. Фото: YouTube, скрін

За словами представників «Укрзалізниці», такі електропотяги приміських сполучень будуть їздити так званим «човниковим рухом». Тобто це ті електрички, які не будуть доїжджати до вокзалів, а зупинятися вони будуть вже на вузлових станціях. Один з таких напрямків – це Буча-Святошино (Київська область). В даному випадку електричка якраз буде доїжджати вже саме до Святошина, а не до центрального вокзалу столиці. В Святошині, крім того, планують зробити модернізовану пересадочну станцію.

Відомо, що починати запуск таких електричок планують вже цього тижня. Варто зазначити, що такі «човникові» маршрути в «Укрзалізниці» зробили через те, що зазвичай на цих електричках до центрального вокзалу столиці доїжджає невелика кількість пасажирів, більшість людей виходять з потягів на станціях раніше. Саме тому вирішили зробити маршрути, де електрички будуть доїжджати лише до вузлових станцій (а не до центрального вокзалу). Таким чином, в компанії сподіваються підвищити кількість пасажирів приблизно в два рази.

Варто також нагадати, що в січні «Укрзалізниця» вже запустила новий модернізований приміський електропотяг за маршрутом Київ-Тарасівка-Київ. Повідомлялося, що такий потяг запустили и завдяки домовленостям з Київською обласною адміністрацією . Зокрема підкреслювалося, що територіальні громади Боярки та Вишневого будуть компенсувати перевізнику 100 відсотків витрат за перевезення громадян, в яких є пільги. Відомо, що такі витрати чиновники передбачили в міських бюджетах на цей рік.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що потяги "Укрзалізниці" з 7 березня в деяких регіонах не будуть здійснювати висадку та посадку пасажирів. З'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що в соціальних мережах з'явилися кадри, на яких можна побачити, в яких умовах машиністи керують потягами. Таке відео може здивувати.

Крім того, в Україні через пандемію коронавіруса ввели нові обмеження. Стало відомо про нові правила для громадян через карантин.