Президент звернувся до українців, закликаючи до шанування пам'яті задля безпеки майбутнього

26 квітня сталася трагедія, яка сколихнула весь світ, 35 років тому трапилася аварія, яка стала загрозою для всього людства, вибух на атомній електростанції у Чорнобилі. З приводу річниці трагедії, президент України Володимир Зеленський звернувся з промовою, звертаючись до українців та до світової спільноти, про це йдеться на порталі Президента.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот Youtube
Володимир Зеленський. Фото: скріншот Youtube

У своєму зверненні Зеленський акцентував на тому, що значення аварії на ЧАЕС має носити науково-просвітницький характер.

За словами президента, факт аварії, та жахливих наслідків має застерегти все людство та спрямувати на вживання заходів щодо зміцнення надійності, безпеки, та запобігання таких катастроф.

Саркофаг на ЧАЕС. Фото: скриншот president.gov.ua

У повідомленні йдеться, що Володимир Зеленський виступав на ЧАЕС під час заходів присвячених 35-й річниці трагедії. Він зазначив, що вибух на ЧАЕС став підтвердженням того, що існують такі проблеми, які торкаються кожного і всіх.

Глава держави зазначив, що сама трагедія для багатьох має особистісний характер. Комусь трагедія увірвалася жахом у життя, хтось проявив себе героїчно, хтось досі приховує правду від світу.

ЧАЕС. Фото: скриншот president.gov.ua

Зеленський нагадав, що трагедія, яка сталася торкнулася не лише нашої країни. радіоактивна хмара розповсюдилася на такі країни, як Білорусь, Росія, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Німеччина, Австрія, Греція, Румунія, та країн Балтії.

Квіти для вшанування пам'яті загиблим героям- чорнобильцям. Фото: скриншот president.gov.ua

Долучилися до ліквідації аварії понад 600 тисяч людей, підкреслив Зеленський.

Покладення квітів, ЧАЕС. Фото: скриншот president.gov.ua

Також президент зазначив, що мета на сьогодні - трансформувати територію відчуження – у територію відродження, та стати мотиватором для всього людства, заклавши науково-просвітницький зміст трагедії.

ЧАЕС. Фото: скриншот president.gov.ua

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Зеленський звернувся до українців напередодні святкування Великодня, застерігши до масових гулянь та зборів.

Також ми писали, що Зеленський виступив на Раді нацбезпеки, підкресливши, що армія у повній боєготовності.

Нагадуємо, що деяким категорям громадян у тому числі "чорнобильцям" виділять фінпідтримку на лікування.