Уряд готується до Великодніх свят

Залишається зовсім мало часу до святкування Великодня 2021, яке у цьому році припадає на 2 травня. Віряни вже починають активно готуватися, купуючи необхідні продукти та планують де і як будуть святкувати церковне свято. Президент України Володимир Зеленський провів у понеділок, 19 квітня селекторну нараду з цього приводу.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео
Володимир Зеленський. Фото: скріншот YouTube-відео

Перш за все, обговорювалось питання щодо епідеміологічної ситуації у зв'язку з розповсюдженням коронавірусної інфекції. Також президент України обговорив з представниками Кабміну підготовку до святкування Великодня.

Голова держави відмітив, що вже не вперше Україна буде святкувати Великдень з дотриманням карантинних норм. У чиновників вже є досвід, оскільки минулого року вже на Великдень діяли обмежувальні заходи.

Зеленський заявив, що скупчення людей ще й досі становлять загрозу, всупереч процесу вакцинації. Тому, він призвав українців бути розважливими та не наражати себе та інших на небезпеку.

Нарада під головуванням Володимира Зеленського. Фото: president.gov.ua

Зеленський виразив впевненість, що скоро вже не буде необхідності дотримуватися таких суворих заборон й тоді сім'ї зможуть святкувати важливі дати з родиною та друзями, але у цьому році на Великдень ще будуть діяти обмеження.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, дані за минулий тиждень свідчать про те, що українці стали рідше хворіти. Зафіксовано на 14 тисяч менше осіб, ніж попереднього тижня.

Декілька областей, розміщених у Центрі та на Заході України вже скоро зможуть вийти з "червоної" зони, а от в місті Києві ситуація ще залишається складною.

Усього в Україні облаштовано 77 698 ліжок, з яких 67 567 під'єднані до кисню. Наразі 44 415 ліжок зараз зайняті пацієнтами.

Також президент України підкреслив необхідність пришвидшити процес створення лабораторії для розробки вакцин та ліків. На реалізацію цієї мети у держбюджеті було закладено 100 млн грн. Міністерство охорони здоров'я шукає зараз шляхи, щоб втілити це рішення.

Зеленський підкреслив, що така лабораторія потрібна Україні не тільки через нинішню пандемію, а й щоб реагувати на виклики у майбутньому. Також необхідно залучати до роботи фахівців та не допускати, щоб вони виїжджали за кордон.

Представники Уряду повідомили про свої плани до кінця року провакцинувати до 70% дорослого населення.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Володимир Зеленський терміново звернувся до українців через загострення ситуації на Донбасі.

Також ми писали, що на цьому тижні українці святкуватимуть Вербну неділю 2021, дізнайтеся детально про традиції, звичаї та прикмети на це свято.

Нагадуємо, що опублікований календар вихідних та робочих днів у травні, скільки будемо відпочивати.