Громадянам пояснили, що відбувається з субсидіями

Чимало українців скаржаться на те, що затримують субсидії. Тепер на YouTube-каналі «Народна думка» пояснили, що насправді відбувається з державною допомогою. Як виявилося, списки субсидіантів вже все ж таки передані, а затримка відбулася за інших причин.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Блогер пояснив, що основна причина – недофінансування. Крім того, є інформація про те, що представники Пенсійного фонду вже можуть взяти дотацію від держави, щоб перекрити нестачу в бюджеті. З чим саме пов’язана така нестача грошей невідомо. Зазначається, що можливо причина в тому, що стало більше «червоних» зон і уряд був вимушений запровадити чергову карантинну допомогу (виплати в розмірі 8 тисяч гривень).

Крім того, кошти дотації держава вже перерахувала. Завдяки цьому субсидії вже почали надавати. Цілком можливо, що першими гроші отримають ті, хто отримує допомогу на банківську картку. Тож якщо й була затримка, то українці точно можуть заспокоїтися та не хвилюватися, що допомогу скасували в принципі.

Більше того, громадянам нагадали про нещодавню заяву прем’єр-міністра України. Тоді Денис Шмигаль зазначав, що вже скоро можуть розширити категорії тих, хто має право на таку державну допомогу. Наразі ще не називали джерела, звідки держава візьме кошти на це, проте поки немає приводів казати, що уряд «не потягне» таку ініціативу.

Варто зазначити, що чимало українців вже отримують пільгу на комунальні послуги саме в грошовому вигляді. При цьому в Міністерстві соціальної політики вже зазначали, що в разі збільшення тарифів розмір допомоги не буде зменшуватися.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, хто буде мати право на зменшену вартість електроенергії. Стало відомо, як розрахувати тариф.

Також повідомлялося, що зростають ціни на продукти харчування. В результаті великодній кошик цього року для українців буде значно дорожчим, ніж раніше. З'явилися ціни та порівняння.

Крім того, в уряді вигадали, як можна зменшити вартість цукру. Зазначається, що до таких висновків в Міністерстві економіки прийшли в результаті зустрічі з учасниками ринку.