Сьогодні на українців чекає по-весняному тепла та суха погода

Весна нарешті остаточно закріпилася в Україні теплою і сонячною погодою, хоча прийшла і з солідним запізненням. Останні кілька днів вдома сидіти аж ніяк не хочеться, і в середу, 31 березня ситуація не зміниться, благо, температура повітря буде цьому сприяти. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до її прогнозу, незначні "мінуса" все ще затримаються в нічний час на території східних областей, проте в денний час стовпчики термометрів в західних регіонах підскочать до + 15 ... + 18 градусів. В середньому температура повітря в Україні сьогодні складе протягом дня + 10 ... + 14 градусів. Трохи прохолодніше буде в східних регіонах, де позначки на термометрах будуть варіюватися в діапазоні від + 6 до + 9 градусів.

У Полтавській, Миколаївській областях, а також Запоріжжі, Дніпрі з районами й Криму температура повітря складе від +8 до +12 градусів. Погода переважно буде сухою, за винятком північних і західних областей, де в ранковий час прогнозуються незначні опади у вигляді дощу. Дутиме помірний південно-західний вітер.

Мешканців Києва в середу, 31 березня чекає невеликий дощ в ранковий час, після чого днем ​​встановиться суха і тепла погода. Стовпчики термометрів підскочать до позначки в 14 градусів.

Нагадаємо, що вже за декілька днів до нашої країни прийде квітень, який почнеться з досить непоганої весняної погоди - вдень буде +13...+15 градусів. Після 10 квітня потеплішає до +17, але потім очікується різке похолодання та буквально через декілька днів температура опуститься вже до +8...+10.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що скоро прийде квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.