В уряді посилили правила карантину – стало відомо про нововведення

Про це йдеться в Постанові Кабінету міністрів від 22 березня. Зазначається, що тепер знаходитися в громадському місці без захисної маски чи респіратора заборонено. Стосується це регіонів, які потрапили до «червоної» зони карантину.

Карантин в Україні. Фото: YouTube, скрін
Карантин в Україні. Фото: YouTube, скрін

Пояснюється, що потрібно в громадських місцях знаходитися без засобів захисту. Тобто, медичної маски, респіратора тощо. Підходять навіть маски, які люди виготовляють для себе самостійно. Головне, щоб маска повністю закривала рот та ніс. Нагадаємо, що коронавірус може передаватися по повітряно-крапельним шляхом, тож важливо надягати засіб для захисту правильно.

Варто зазначити, що громадськими місцями вважаються:

  • Парки;
  • Пам’ятки культурної спадщини (а також історичної спадщини);
  • Майдани, площі, проспекти, бульвари, а також вулиці, провулки, велосипедні доріжки тощо;
  • Пляжі;
  • Цвинтарі;
  • Інші зони для громадського користування з великою кількістю людей.

Іншими зонами громадського користування можна також назвати магазини, аптеки та інші подібні заклади. Наразі у всіх таких приміщеннях заборонено знаходитися без масок. Крім того, за правилами, важливо дотримуватися соціальної дистанції. Більше того, якщо громадянин знаходиться в громадському місці без маски, то правоохоронці можуть навіть скласти адміністративний протокол.

Варто зазначити, що наразі в «червоній зоні» знаходяться Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська області, а також столиця. При цьому вже сьогодні, 23 березня, про посилення обмежень в Дніпрі зробив заяву міський голова Борис Філатов.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві охорони здоров'я поділилися сумною статистикою за весь період пандемії. Стало відомо, скільки життів забрав COVID-19.

Також повідомлялося, що в Києві обмежать роботу ЦНАПів під час посилених карантинних вимог. Стало відомо, які послуги кияни ще можуть отримати, та як треба записуватися.

Крім того, президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію з посиленням карантину в ряді областей. Гарант в своєму зверненні зробив заяву про державну допомогу підприємцям.