В Укргідрометцентрі попередили українців про погоду на п’ятницю

Такий прогноз з’явився на сторінці Укргідрометцентру в соціальній мережі. Якщо тільки нещодавно в Україну прийшло весняне тепло, то вже в п’ятницю по всім регіонам знову почне знижуватися температура повітря, кажуть експерти.

Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін
Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін

Метеорологи пояснили, що завтра на Україну прийде холодний атмосферний фронт. Синоптики зазначили, що його центр буде знаходитися в над Білоруссю та Польщею. В нашу країну цей фронт принесе і похолодання, і дощі. Через це вже під час вихідних цього тижня в Україні знову буде прохолодна погода, підкреслили експерти в своєму прогнозі.

Вночі дощити буде в Харківській та Луганській області. Вже вдень опади охоплять інші регіони країни, крім південно-східних областей. При цьому місцями варто очікувати на грози. Температура повітря в п’ятницю буде від 3 до 8 градусів тепла вночі. Вдень – від 14 до 19 градусів тепла. В південних та східних областях вночі від 8 до 13 градусів тепла, в вдень – від 17 до 22 градусів тепла.

Крім того, в Укргідрометцентрі попередили, що у західних, північних, більшості центральних та Одеській областях буде сильний вітер. Зазначається, що його швидкість сягатиме від 15 до 20 метрів в секунду. Тож варто бути максимально обережними.

Також не варто забувати, що в Україні продовжується карантин. Тож, якщо дощ пройде, а ви захочете прогулятися і подихати свіжим повітрям, то варто не обирати багатолюдні місця. Крім того, пам’ятаймо про необхідність дотримуватися соціальної дистанції та носити медичні маски. Що стосується погоди, то синоптики поділилися картою:

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що відомий астролог розповіла, що чекає на українців цього місяця. Стало відомо, на які події варто чекати.

Також повідомлялося, що синоптики поділилися детальним прогнозом на травень. Стало відомо, яка буде погода цього місяця.

Крім того, народний синоптик розповів, яким буде літо цього року. За словами експерта, варто очікувати і грозові дощі, і сильну спеку.