Гроші українців будуть інвестувати у цінні папери

В Уряді все активніше почали обговорювати необхідність введення накопичувальної пенсійної системи. Зараз в Україні фактично працює лише солідарна пенсійна система, яка фінансується з податків українців. Однак, вже досить давно існують й недержавні пенсійні фонди. Їм й дозволити вкладати гроші українців в цінні папери іноземних компаній, повідомляє Урядовий портал.

Microsoft. Фото: скриншот YouTube-видео
Microsoft. Фото: скриншот YouTube-видео

Свої кошти перераховують в недержавний пенсійний фонд ті українці, які добровільно хочуть накопичити собі гроші на старість.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) повідомила, що тепер недержавні пенсійні фонди матимуть змогу вкладати кошти в цінні папери таких всесвітньо відомих технологічних компаній, як Apple, Microsoft, Tesla та відомих індексних фондів.

Зараз на території України дозволені 34 цінні папери іноземних емітентів. Після розширення цього переліку в НКЦПФР прогнозують, що інвестування пенсійних активів стануть більш привабливими.

Голова НКЦПФР зазначає, що наразі йдеться по невеликі обсяги на ринку цінних паперів, але він викликає інтерес та все більше громадян починають ним користуватись. Очікується, що такі зміни будуть позитивними для усіх.

Зараз такі можливості тільки починаються розвиватися, але з часом вони можуть зайняти одне з головних місць у портфелях більшості інвесторів.

До слова, міністерка соціальної політики Марина Лазебна також розповідаючи про те, як після запуску буде працювати накопичувальна пенсійна система наголошувала, що гроші українців треба вкладати, щоб вони приносили прибуток, а не просто зберігалися в банку.

Зараз законопроєкт про введення накопичувальної пенсійної системи знаходиться у парламенті, його повинні підтримати більшість народних депутатів й у такому випадку, ймовірно, вже з наступного року може запрацювати другий рівень пенсійної системи.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народні депутати у Раді підтримали підвищення розміру пенсій "чорнобильцям".

Також ми писали, що Марина Лазебна розповіла, що буде з грошима українців, які вони відкладатимуть у рамках накопичувальної пенсійної системи, якщо з якоїсь причини фонд "лопне".

Нагадуємо, що в законопроєкт накопичувальної пенсійної системи було запропоновано внести деякі зміни, деталі.