Великдень - велике свято, тому вкрай небажано проводити будь-які обряди та ворожіння

Однак, не дивлячись на заборони, багато людей нехтують ними, та гадають на Великдень. Ми зібрали п'ять найбільш цікавих ворожінь на Пасху.

Ворожіння. Фото: скріншот Youtube
Ворожіння. Фото: скріншот Youtube

Ворожіння на великодніх пасках

Вимішуючи тісто, господиня загадує на кожну форму одного з членів сім'ї. Після випікання по тій формі. яку вони приймуть можна визначити долю кожного. Рівний і акуратний - вдалий рік для цієї людини. Якщо паска потріскався - неприємності і хвороби. Дуже поганий знак, якщо паска не підійшла чи сіла. Тому, Вам вирішувати, чи робити таке ворожіння, чи дати людині самій визначати та втілювати свою долю.

Ворожіння на яєчному білку

Налийте в склянку гарячої води. Розбийте 1 яйце і вилийте в склянку білок, він скрутіться, утворюючи різноманітні форми та фігури. За цими фігурами і визначають майбутнє.

Якщо форма яйця нагадує церкву, то молодятам це віщує шлюб, а от для старших людей - смерть.

Собака - для жінки означає пліткарку, яка заважає її життя, а для чоловіка - вірного друга.

Корабель - молодій дівчині обіцяє заміжжя з іноземцем, для заміжньої жінки - повернення чоловіка, а для чоловіків - подорож.

Дерево - означає здоров'я і хороші вісті.

Сердечко - велика любов.

Квітка - щастя і благополуччя в особистих справах, побачення.

Людина - до міцної дружби або навіть шлюбу.

Якщо білок опуститься на дно склянки - попередження про небезпеку.

Ворожіння на Пасху. Фото: скріншот Youtube

Ворожіння для дівчат

Для цього ворожіння знадобиться цукор, сіль, обручка, хліб і писанка. Дівчині потрібно стати в центрі кімнати, помічниця зав'язує їй очі. В різні боки кімнати розкладають кільце, сіль, цукор і хліб. Дівчина опускається на підлогу, розкручує крашанку і котить її в будь-якому з напрямів. Якщо яйце покотилося до кільця - до швидкого заміжжя, до солі - невдалий рік, до хліба - знайомство з багатим нареченим, до цукру - на щастя і радості.

Ворожіння на церковній свічці

До настання півночі запалюють церковну свічку і промовляють: "Ти свічка, гори-гори, про прийдешнє говори", і спостерігають за вогнем. Спокійне полум'я і рівне - хороший рік, без неприємностей. Тьмяний і низький вогонь - печаль, обман або навіть зрада. Яскраве і високе - цікаві події, радість і щастя в коханні. Якщо полум'я коптить - до невдач і самотності.

Ворожіння на пасхальному яйці для дівчат

Незаміжні дівчата вибирають фарбоване яйце, очищаю його і розрізають навпіл. Чим ближче жовток розташований до краю, тим швидше дівчина вийде заміж. Чим яскравіше жовток, тим щасливіше буде шлюб. Якщо ж жовток рідкий або некрасивої форми або синій, то до заміжжя ще далеко.

Як раніше писав портал Стіна, стало відомо які заговори та обереги можно робити на Великдень.

Раніше Стіна інформувала, що в Мережі з'явився рецепт італійської паски, надзвичайно ніжної та смачної.

Нагадаємо, у переддень Великодня в народі відзначають день Косми-городника, з цього часу треба висаджувати городину на зелень та овочеві культури в відкритий ґрунт.