В Нацбанку визначили, як працюватимуть банки на травневі свята

Напередодні травневих свят у Нацбанку повідомили, чого очікувати від роботи фінансових установ України. На сторінці у Facebook розмістили детальну інформацію про вихідні дні.

Банкомат. Фото: скріншот Youtube
Банкомат. Фото: скріншот Youtube

В повідомленні фінансового регулятора зазначається, що святкові та вихідні дні згідно з чинним законодавства є 1-4 травня та 8-10 травня. Тож, у ці дні хоч система електронних платежів працює 23/7, і банки можуть нею скористатися незалежно від вихідних чи святкових днів, та чи користатися нею - вибір власне фінансової установи.

В НБУ зазначили, що міжбанківські операції банки можуть проводити міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

У регулятора зазначають, що кожен банк самостійно, враховуючи потреби свої та клієнтів, не виходячи за законодавчі норми, визначає графік роботи.

Тому слід врахувати це. Попри те, у НБУ зазначають, що якби у банках у ці дні проводились операції, то банки відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 5 або 11 травня 2021 року, відповідно.

У ПриватБанку графік роботи такий: 30 квітня – режим роботи скорочується на 1 годину; 1-4 травня – відділення не працюють; 8 травня – працюють лише відділення з графіком роботи щосуботи, режим роботи скорочується на 1 годину; 9-10 травня – відділення не працюють.

Графік роботи ПриватБанку. Фото: скріншот Facebook

Графік роботи Укрсиббанку. Фото: скріншот Укрсиббанк

Державний банк Ощадбанк не складав специфічний графік на свята, тому ймовірно, що відділення працюватимуть у звичайному святковому режимі.

Як раніше писав портал Стіна, в Україні запропонували завести длякожної дитини депозитний рахунок.

Раніше Стіна інформувала, що з 1 травня українців почнуть позбавляти субсидій. Причин може бути кілька - покупка валюти, транспортного засобу або депозит у банку.

Нагадаємо, що "ПриватБанк" та "Ощадбанк" можуть продати.В ЗМІ стало відомо про приватизацію банків.