В Пенсійному фонді зробили важливу заяву про виплати за травень

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці ПФУ в соціальній мережі. Представники фонду зазначили, що вже розпочали фінансування виплат громадянам за травень. Стало відомо, скільки коштів переведено на сьогодні.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Згідно з інформацією фонду, на травневі виплати пенсіонерам вже спрямовано 1,3 мільярди гривень. Підкреслюється, що фінансування та отримання виплат громадянами буде відбуватися, згідно з раніше затвердженим графіком. Варто зазначити, що в кожного громадянина дата може бути різна: зазвичай, її затверджують ще під час нарахування пенсійних виплат.

Варто зазначити, що виплати за квітень в ПФУ закінчили фінансувати ще 22 числа. Тоді на фінансування направили 5,2 мільярди гривень. Всього за поточний місяць на виплати громадянам представники ПФУ нарахували 43 мільярда гривень.

Доречі, вже цього року українці будуть отримувати пенсійні виплати новим способом. Справа в тому, що чимало українців для цього все ще користуються кур’єрською доставкою. Однак, згідно з рішенням влади, вже з вересня поточного року всі будуть переведені на банківські картки. Виключенням є лише громадяни, які старше за 80 років, а також ті, що мають інвалідність першої групи або потребують в постійному догляді.

Ті, хто не входить у вищевказані категорії, повинні будуть обрати собі фінансову установу. Якщо ж до вересня цього року громадянин не обере собі банк, то йому зроблять рахунок автоматично в будь-якому. Однак, пояснили представники влади, в майбутньому українці зможуть змінювати фінустанову за власним бажанням.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, через що можуть бути припинені державні виплати малозабезпеченим сім’ям. Стало відомо, через які порушення допомогу можуть забрати.

Також повідомлялося, що вже з 1 травня в Україні будуть діяти нові правила щодо отримання субсидій. Українцям пояснили, кому можуть відмовити в отриманні державної допомоги.

Крім того, в Мінсоцполітики працюють над пенсійною реформою. Стало відомо, які зміни очікують на українців.