Погода в Україні на цьому тижні не потішить - вночі подекуди очікуються заморозки

Погода на цьому тижні хоч обіцяє сонячні деньочки, все-таки без заморозків не обійдеться. Згідно з дослідженнями, проведеними відомим синоптиком Наталкою Діденко, які вона виклала у своєму Facebook, весь цей тиждень від 26 квітня і до Великодня вночі подекуди очікуються заморозки.

Похолоданнчя та мокрий сніг. Фото: скріншот YouTube
Похолоданнчя та мокрий сніг. Фото: скріншот YouTube

27 квітня температура не надто нагріється і вдень. На Півдні країни температура підійметься до +7+12 градусів, на Сході не набагато тепліше +10+14 градусів. У цей день на Заході та у північно-східних областях ймовірно випадуть опади у вигляді снігу.

За словами синоптика, мокрий сніг падає 26 квітня у Черкаській, Полтавській та Київській областях.

Повертаючись до погодних умов 27 квітня, то синоптик підкреслює наявність циклону, який увірветься до південних регіонів. В Одеській, Миколаївській Херсонській областях велика ймовірність сильних дощів з грозами. Також дощі пройдуть у Дніпропетровській та Запорізькій областях, згідно з прогнозом Укргідрометцентру.

Столиця України залишиться сухою, проте вночі очікуються заморозки, а вдень температура +10 градусів. Варто зазначити, що на ґрунті увесь тиждень температура протримається +4 - +14 градусів.

За словами Діденко, повітря прогріється у столиці у другій половині тижня. Напередодні Великодня, можна буде нарешті відчути справжнє весіннє тепло. Проте надто тішитися не варто, адже весняна погода мінлива, тож разом з теплом прийдуть дощі.

26 квітня - річниця Чорнобильської трагедії. А також початок Страсного тижня. Християни, які дотримувалися посту, у ці дні мають бути особливо смиренними та не піддаватися спокусам, віддаючи перевагу щирій молитві.

Дощі та мокрий сніг в Україні. Фото: скріншот YouTube

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що синоптики спрогнозували мокрий сніг у кінці квітня.

Також ми писали, що Діденко передбачила арктичний холод у понеділок 26 квітня.

Нагадуємо, що дощі затримаються на довго в Україні, по прогнозах синоптиків.