Про що можуть розповісти прикмети в цей день та чим він запам'ятався в історії

У неділю, 25 квітня шанується пам'ять святого Василя, якому моляться для додання мужності й сил, а також для позбавлення від недугів. У народі через погоду в цей день його ще називали Парильником, оскільки завжди парило сонце. У давні часи сьогодні заговорювали воду на здоров'я, після чого пили її щосереди, розповідає Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкується Міжнародний день настільних ігор, День дочки, День паперових літачків, Всесвітній день пінгвінів, День ветеринара, День Товариства червоних капелюшків, Міжнародний день скульптури та День фінансової незалежності.

У Португалії відзначається День свободи, в Німеччині - День посадки дерев, в Новій Зеландії - День захисника вітчизни, в Сполучених Штатах - День телефону, День обіймів сантехніків і День жаби, а в Італії - День звільнення від фашизму.

Народні прикмети та заборони 25 квітня

  • Дощова погода - на початку травня варто готуватися до опадів;
  • Теплий день - попереду хороші врожаї;
  • Верба цвіте - незабаром прийде справжнє тепло.

Сьогодні заборонено проклинати кого-небудь або бажати зла, особливо близьким, оскільки прокляття може повернутися до того, ким було послано.

Чим сьогоднішній день запам'ятався в історії

25 квітня 1719 року в Лондоні випустили перше видання "Робінзона Крузо" Даніеля Дефо. У 1783 році в повітря вперше піднялася повітряна куля з вантажем в людську вагу. У 1792 році у Франції вперше для страти використали гільйотину. У 1826 році в Англії видали патент на авто з двигуном внутрішнього згоряння. У 1901 році в Сполучених Штатах ввели автомобільні номери. У 1931 році була заснована компанія Porsche.

Сьогодні іменини відзначають Марія, Василь, Сергій, Давид, Ісаак і Іван.

Нагадаємо, що через пандемію та карантинні обмеження багатьом учням шкіл доведеться відвідувати заняття і в червні цього року, замість відпочинку.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в травні на українців чекає немало вихідних та святкових днів, в результаті чого будемо відпочивати мало не півмісяця.

Крім того, астрологи поділилися любовним гороскопом на весь 2021 рік. Стало відомо, що всіх чекає на «любовному фронті».