Пенсійний фонд відзвітував про фінансування пенсій

Вже не один рік у Пенсійному фонді не вистачає грошей на фінансування виплат пенсіонерам. Тому в період пандемії вони особливо стурбовані тим, що можуть не отримати вчасно виплати. Однак, поки що українцям не затримували виплати. Пенсійний фонд України відзвітував у Facebook, що зараз з виплатами та скільки було виділено коштів.

Пенсіонерки. Фото: скріншот YouTube-відео
Пенсіонерки. Фото: скріншот YouTube-відео

Для кожного пенсіонера був складений індивідуальний графік виплат, якого співробітники Пенсійного фонду ретельно дотримуються.

Таким чином, фінансування пенсій відбувається упродовж усього місяця, а не одразу усім громадянам.

У четвер, 22 квітня біло завершене фінансування виплат, на пенсії було перераховано 5,2 млрд грн. Усього на пенсії у квітні було направлено 43 млрд грн.

Станом на 1 квітня поточного року усього в Україні було зафіксовано 11 052 849 осіб, яким призначена пенсія.

Також повідомлялося, що з початку року середній розмір пенсії трохи виріс та складає зараз 3724 гривні.

При цьому, приблизно 38% від усієї кількості пенсіонерів в Україні отримують зараз від 2000 до 3000 грн. Тобто, більшість громадян не можуть похвалитися високим розміром пенсії.

Варто зазначити, що з квітня також підвищився пенсійний вік для жінок. Тепер він зрівнявся з вимогами до чоловіків та більше не буде підійматися. Отже, зараз українці незалежно від статі можуть вийти на заслужений відпочинок при досягненні 60 років.

А ось вимоги до страхового стажу будуть ще зростати до 2028 року. Зараз на пенсію мають право вийти громадяни, у яких є не менше 28 років страхового стажу. До слова, у таких громадян розмір пенсії складає лише 2400 грн.

Кількість пенсіонерів та розмір їх виплат. Фото: Пенсійний фонд

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Мінсоцполітики презентувало алгоритм введення в Україні накопичувальної пенсійної системи.

Також ми писали, що українцям додадуть грошей за кожний рік стажу, скільки та коли чекати доплату.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки підприємства заборгували на фінансування дострокових пенсій та що буде з українцями, що вийшли на заслужений відпочинок на цих умовах. Мінсоцполітики назвало причини, чому зріс борг та запропонував шляхи вирішення цієї проблеми.