Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У суботу, 24 квітня шанується пам'ять святого Антипа, який був цілителем і міг позбавити людину зубного болю і різних хвороб. У разі, якщо в цей день хворів зуб, то, згідно з повір'ям, досить було прикласти до нього срібну монетку, після чого просвердлити в ній отвір і повісити біля ікони святого Антипа. Люди говорили, що незабаром після цього зуби більше не будуть турбувати, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі святкується Міжнародний день солідарності молоді, День народження газованої води, Всесвітній день захисту лабораторних тварин, День деніму і День вітражних казок. У Непалі сьогодні відзначається День демократії, в Нігері - День злагоди, в Індії - День місцевого самоврядування, в Ірландії - День Пасхального повстання, у Вірменії - День пам'яті жертв геноциду, а в Сполучених Штатах - Свято деревонасадження та День сосиски в тісті.

Народні прикмети й заборони 24 квітня

  • Червоне небо вранці - попереду вітряна і дощова весна;
  • Дощова погода - влітку буде багато грибів;
  • Іва зацвіла - варто готуватися до потепління.

Сьогодні заборонено рубати дерева, оскільки це може викликати нещастя.

Чим цей день запам'ятався в історії

24 квітня 1800 року американський президент Джон Адамс виклав 5 тисяч доларів на покупку книг, заснувавши Бібліотеку Конгресу. У 1833 році в Сполучених Штатах видали патент на газовану воду. У 1953 році Уїнстон Черчилль отримав лицарське звання від королеви Єлизавети II. У 1962 році в Америці вперше в історії передали супутниковий телевізійний сигнал між містами.

Сьогодні іменини відзначають Прохор, Антип, Микола, Яків, Іван та Петро.

Нагадаємо, що з квітнем в Україну прийшло потепління, однак тільки вже в другій частині місяця ситуація зміниться, а погода знову здивує своїми перепадами температур.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в травні на українців чекає немало вихідних та святкових днів, в результаті чого будемо відпочивати мало не півмісяця.

Крім того, астрологи поділилися любовним гороскопом на весь 2021 рік. Стало відомо, що всіх чекає на «любовному фронті».