Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У п'ятницю, 23 березня шанується пам'ять 33 мучеників, а в народі цю дату називали День Сонцезаходу або Терентія Маревного. Сьогодні можна було передбачити свою долю на цілих три місяці вперед за прикметами. Крім того, заміжня жінка, яка зрадила чоловікові, в обов'язковому порядку повинна була покаятися, оскільки тільки таким чином можна було врятувати відносини й шлюб, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкують День німецького пива, День англійської та іспанської мов, День книг і авторського права, Всесвітній день лабораторій, День побачень під місяцем і День кактусівника. У Фінляндії відзначається День обміну книгами й трояндами, в Україні - День психолога, на Бермудських островах - День перцю, в Туреччині - День дітей і національної незалежності, в Китаї - День військово-морських сил, в Іспанії - День святого Георгія, в Ісландії - день дівчат, в Канаді - день книги, в Сполучених Штатах - день пікніка і день вишневого чизкейка.

Народні прикмети й заборони 23 квітня

  • Туманний серпанок і червоне сонце в ньому - варто чекати багатий урожай;
  • Туман в ранковий час - протягом дня пройде дощ;
  • На вулиці з'явилися молоді павуки - незабаром прийдуть теплі деньки.

Сьогодні заборонено вживати алкогольні напої та жирну їжу, а також вдаватися до веселощів.

Чим цей день запам'ятався в історії

У 215 році до н.е. в Римі спорудили храм Венери. У 1851 році світ побачив першу канадську поштову марку. У 1896 році в Нью-Йорку відбувся перший в Сполучених Штатах кіносеанс. У 1913 році на воду спустили лайнер "Аквітанія", який приймав участь в обох світових війнах. У 1959 році заснували Союз журналістів України. У 1975 році в столиці України відкрили Музей книги. У 1992 році в Пекіні відкрили найбільший ресторан "Макдональдс", розрахований на 700 місць.

Сьогодні іменини відзначають Дмитро, Олександр, Яків і Максим.

Нагадаємо, що з квітнем в Україну прийшло потепління, однак тільки вже в другій частині місяця ситуація зміниться, а погода знову здивує своїми перепадами температур.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в травні на українців чекає немало вихідних та святкових днів, в результаті чого будемо відпочивати мало не півмісяця.

Крім того, астрологи поділилися любовним гороскопом на весь 2021 рік. Стало відомо, що всіх чекає на «любовному фронті».