Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У четвер, 22 квітня шанується пам'ять святого Євпсихія, а в народі сьогоднішній день також називали Вадим - Відімкніть Джерела. Раніше було заведено поповнювати запаси джерельної води та існувало повір'я, що вона володіє цілющою силою. Цей день просто ідеальний для медитації та самоаналізу, а природа здатна надихнути на створення відмінного настрою, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкується Міжнародний день Землі. У Сербії відзначається День пам'яті жертв Голокосту, в Бразилії - День відкриття Бразилії, в Іспанії - День королеви Ізабелли, а в Сполучених Штатах - День Оклахоми, День лідерів дівчаток-скаутів і День жувального мармеладу.

Народні прикмети та заборони 22 квітня

  • Якщо сьогодні зацвіла кульбаба, то весна остаточно наступила;
  • Встановилася похмура і вітряна погода - попереду врожайний рік.

У цей день категорично заборонено заздрити кому-небудь - якщо наврочити людині, то пристріт бумерангом повернеться.

Чим сьогоднішній день запам'ятався в історії

22 квітня 1500 ескадра Португалії під керівництвом Педру Алвареш Кабрала відкрила Бразилію. У 1838 році вперше в історії пароплав перетнув Атлантичний океан без використання вітрил - колісний пароплав "Сіріус" з пасажирами на борту прибув в нью-йоркську гавань. У 1864 році американським Конгресом був прийнятий закон, після якого на всіх банкнотах почав красуватися напис "In God We Trust". В цьому ж році перше у світі криголамне судно "Пайлот" розпочало свою роботу в льодах Фінської затоки.

У 1964 році з'явилася держава Танзанія після об'єднання Танганьїки й Занзібару. У 1969 році вперше пересадили очі людині в Х'юстоні. У 1972 році в Австралію прибули Джон Файерфакс і Сільвія Кук після перетину Тихого океану на гребному човні - вони знаходилися на морському просторі протягом 362 днів.

Сьогодні іменини відзначають Гавриїл і Вадим.

Нагадаємо, що з квітнем в Україну прийшло потепління, однак тільки вже в другій частині місяця ситуація зміниться, а погода знову здивує своїми перепадами температур.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в травні на українців чекає немало вихідних та святкових днів, в результаті чого будемо відпочивати мало не півмісяця.

Крім того, астрологи поділилися любовним гороскопом на весь 2021 рік. Стало відомо, що всіх чекає на «любовному фронті».