Що сьогодні під забороною та чим цей день запам'ятався в історії

У вівторок, 20 квітня шанується пам'ять священномучеників Руфіна та Акиліна, а день в народі звався Акулінін. Люди вірили, що саме сьогодні прокидаються русалки й відповідно до традиції було необхідно розкласти на березі одяг. В цьому випадку, вірили в народі, водяні діви у відповідь на добро вбережуть від водних глибин. Якщо сьогодні збираєтеся йти до води, то слід взяти з собою часник або пучок полину, які будуть захищати вас від темних сил, пише Уніан.

Церковный праздник.  Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі сьогодні святкується День китайської мови. В Єгипті відзначається День квіткового аромату, в Нідерландах - День музеїв, а в Сполучених Штатах - День двійників і День перевернутого ананасового пирога.

Народні прикмети та заборони 20 квітня

  • Небо буде всіяне зорями - попереду щедрий урожай грибів і ягід;
  • У ранковий час вдарить мороз - хліба і гречки буде з надлишком;
  • Дощова погода сьогодні - варто чекати багатого врожаю малини.

Сьогодні заборонено сваритися і конфліктувати з близькими людьми, а також визирати з відчиненого вікна.

Чим сьогоднішній день запам'ятався в історії

20 квітня 1841 вперше в історії літератури опублікували детективне оповідання - ним став твір Едгара Алана По під назвою "Вбивство на вулиці Морг". У 1871 році проклали поштове сполучення між Осакою і Токіо. У 1902 році подружжям П'єром і Марією Кюрі був отриманий чистий радій. У 1910 році до Землі на мінімальну відстань підлетіла комета Галлея. У 1940 році світові презентували перший електронний мікроскоп. У 2001 році в Китаї на офіційному рівні виключили гомосексуальність зі списку психічних захворювань.

Сьогодні іменини відзначають Аркадій, Данило, Петро і Георгій.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.