Нові умови щодо призначення субсидії

Вже з травня Уряд почне перепризначати субсидії українцям. У Кабінеті міністрів України прийняли нову постанову, в якій посилили вимоги до майбутніх субсидіантів. Міністерство соціальної політики у Twitter повідомило, що змінилося.

Субсидія. Фото: скріншот Youtube-відео
Субсидія. Фото: скріншот Youtube-відео

Тепер українців можуть залишити без субсидії у разі здійснення покупки на суму в 50 тисяч гривень. Про посилення вимог при призначенні субсидій повідомив замісник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Він заявив, що зараз діє чітке правило, якщо людина здійснила дорогу покупку на суму в 50 тисяч, у такому випадку субсидія їй не буде призначена.

Окрім цього, вводяться обмеження щодо володіння другим жилим приміщенням або декількома транспортними засобами.

Враховуючи нові правила, в Мінсоцполітики вважають, що кількість субсидіантів може скоротитися на декілька процентів.

Музиченко нагадав, що субсидії від держави надаються в першу чергу тим, хто не може сплачувати комунальні послуги через маленькі доходи. З самого початку таку допомогу ввели, щоб громадянам було легше сплачувати комунальні послуги та щоб у них залишались гроші на інші витрати.

Однак, нерідко субсидії назначають й досить забезпеченим українцям, які не досить відверто вказують свої доходи.

Тому, верифікацію субсидіантів проводять у три етапи: перед призначенням допомоги, під час отримання субсидії та навіть у випадку, коли людина вже не отримує субсидію.

Кабмін 14 квітня також прийняв рішення, що на призначення субсидії впливатиме, чи отримує людина доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів та інші доходи. Тепер чиновники можуть не призначити субсидію, якщо людина перетинала кордон або купляла іноземну валюту.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з банківських карток можуть списувати суми при наявності комунальних боргів, штрафів або при низці інших обставин. Спеціалісти пояснили усі деталі.

Також ми писали, що українцям можуть призначити пільгові тарифи на електроенергію, хто скільки буде сплачувати.

Нагадуємо, що у "Нафтогазі" пояснили, що зміниться з 1 травня для їх абонентів, а також усіх українців та пільговиків і субсидіантів через введення річного тарифу на газ.