Сьогоднішній день не порадує українців сонечком та теплом

Погода на вихідних була зовсім не такою, яку хотіли бачити українці, і жителям лише деяких областей вдалося вирватися на прогулянку на свіжому повітрі. У понеділок, 19 квітня ситуація за вікном мало зміниться, і на більшості територій нашої країни встановиться хмарна, а місцями й дощова погода. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до інформації синоптиків, на території всіх областей температура повітря буде приблизно однаковою - від +11 до +15 градусів. На території західних регіонів очікуються опади у вигляді дощу, а стовпчики термометрів протягом дня будуть коливатися в діапазоні від +11 до +13 градусів. На території східних регіонів буде сухо, при цьому повітря за вікном прогріється до +13... +15 градусів.

У північних областях також опади не прогнозуються, на термометрах вдень можна буде побачити позначки в +12 ... +14 градусів. Жителів південних регіонів також чекає хмарна і суха погода, а температура повітря за вікном протягом дня складе від +13 до +15 градусів.

Жителів столиці в понеділок, 19 квітня чекає мінлива хмарність. Опади не передбачаються, а позначки на термометрах протягом дня будуть коливатися в межах +11... +13 градусів.

До цього синоптики все розповідали, що друга половина квітня відзначиться підвищенням температури повітря за вікном та поступово доберуться до позначок в +18...+20 градусів. В останні дні місяця перед Великоднем відмітки на термометрах стануть трохи нижчими, але до того на мешканців нашої країни будуть чекати дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень будемо святкувати не у квітні, а в травні. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.