Українцям порадили, що з собою взяти

Згідно з останніми опитуваннями все більше українців задумуються над тим, щоб поїхати на роботу за кордон. Серед заробітчан популярністю користується Польща, адже ця європейська країна межує з нами. З'явилися поради, які речі потрібно взяти з собою при переїзді до Польщі, їх опублікувало видання inpoland.net.pl.

Кордон. Фото: скріншот YouTube-відео
Кордон. Фото: скріншот YouTube-відео

Українцям порадили скласти список речей, які потрібно взяти у подорож. Зробити це треба не в останній момент, а заздалегідь, адже можна забути щось важливе.

Краще розбити предмети по категоріях, наприклад до переліку документів внести страховий поліс, водійські права тощо. До техніки внести ноутбук, фотоапарат, зарядні пристрої тощо.

Оскільки за один раз все можна не згадати, краще носити з собою цей список та доповнювати тими речами, що можуть спасти на думку. Крім того, можна витратити багато часу на роздуми про те, що ж треба взяти.

Тому, краще складати список за декілька днів до відправлення. Також буде доречним почитати інформацію в Інтернеті або ж поспілкуватися зі знайомими з Польщі на тему, що може знадобитися там.

Можливо, якісь речі за кордоном дорожчі та краще буде їх узяти з собою з України. Можливо, українці з досвідом порадять те, чого ви самі не думали брати.

Перед тим, як складати валізу, краще почитати інформацію на сайті митниці про те, які речі заборонено перевозити або ж дозволено в обмеженій кількості.

Може статися, що на перетині кордону такі предмети змушують залишати або ж взагалі можуть заборонити в'їзд до іншої країни. Також варто ознайомитися с переліком речей, які заборонені при авіаперельотах.

Що ж обов'язково треба взяти:

  • Документи. До перелічених раніше слід додати карту побиту, запрошення від сторони з Польщі, як що таке є. Також варто зробити ксерокопії усіх документів. Додатково можна зберегти скан-копії документі на телефоні, електронній пошті чи у когось зі знайомих.
  • Блокнот, куди внесені контакти усіх знайомих, що проживають у Польщі, дані про роботодавця. За потреби адресу та місце проживання у Польщі. Крім цього, на всяк випадок можна виписати усі дані посольства України в Польщі. Якщо людина не розмовляє польською мовою, можна виписати декілька розповсюджених фраз.
  • Електроніка та пристрої для їх зарядки.
  • Одяг та взуття по сезону та при можливості й ще на наступний;
  • Засоби особистої гігієни;
  • Постільна білизна, а також ковдра та подушка, якщо є місце у валізі;
  • Посуд та кухонне приладдя;
  • Ліки, якщо людина їх постійно вживає та вони не заборонені при в'їзді до Польщі.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Польща спростила працевлаштування для іноземців.

Також ми писали, що названі регіони, де найбільші зарплати в Україні, данні Держстату.

Нагадуємо, що Польща може заборонити в'їзд іноземцям до країни на роки, названі причини.