Деяким українцям пощастить прогулятися на свіжому повітрі, а інші будуть мокнути під дощем

Весна продовжує випробовувати терпіння українців на міцність, змінюючи теплу і суху погоду дощами та прохолодою. Субота, 17 квітня дасть можливість жителям одних областей як слід нагулятися на свіжому повітрі, проте жителям інших без парасольки на вулицю краще не показуватися. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до даних синоптиків, в південних регіонах буде панувати сонячна погода, в той час, як в північних - дощова. Найхолодніше доведеться жителям Львівської області, де стовпчики термометрів коливатимуться в діапазоні від +8 до +10 градусів. Крім цього, прогнозується ще і мокрий сніг.

Жителів південно-західних областей порадує сонечко і температура повітря за вікном в +10... +12 градусів. Лише у Вінницькій області очікується від +8 до +10 градусів. У північних і деяких східних областях також очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, хоча повітря при цьому прогріється до більш-менш комфортних +12... +14 градусів.

Жителів столиці сьогоднішній день також "побалує" дощем. Стовпчики термометрів коливатимуться в діапазоні від +9 до +11 градусів.

Раніше синоптики повідомляли, що починаючи з другої половини квітня температури за вікном ставатимуть дедалі вищими та досягнуть відміток в +18...+20 градусів. В останні дні перед Великоднем стовпчики термометрів трошки опустяться, але до того на українців чекатимуть дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень будемо святкувати не у квітні, а в травні. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.