Про що можуть розповісти прикмети та чим сьогоднішній день запам'ятався в історії

У суботу, 17 квітня святкується день Осипа - сьогодні виявляються почесті вільхи, оскільки вважалося, що вона має цілющі властивості. Існувало повір'я, що в цей день подають свої голоси цвіркун і журавель, а оскільки останній вважався захисником від темних сил, то йому нерідко молилися для того, щоб уберегтися від зла і сильних вітрів, пише Сегодня.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

Крім того, в Сирії святкують День незалежності, в Камбоджі - День перемоги над американським капіталізмом, а в усьому світі відзначається Всесвітній день гемофілії.

Народні прикмети 17 квітня

  • Якщо береза ​​розпустилася раніше, ніж вільха - варто готуватися до посушливого літа;
  • Якщо всю вільху засіяли сережки - попереду відмінний урожай вівса;
  • Багато шишок на вільсі - урожай ячменю буде хорошим;
  • Якщо цей день буде дощовим - попереду погана і дощова весна;
  • Якщо підніметься північний вітер - незабаром прийдуть дощі;
  • Багато березового соку сьогодні - літо принесе з собою рясні опади.

Чим цей день запам'ятався в історії

17 квітня 1722 цар Росії Петро I затвердив податок на носіння бороди, який становив 50 рублів на рік. У 1907 році нью-йоркський імміграційний центр встановив рекорд за кількістю прийнятих іммігрантів - 11 747 осіб. У 1941 році Ігор Сікорський, інженер з США, розробив перший вертоліт - амфібію. У 1964 році американський виробник автомобілів Ford Motor представив новий Ford Mustang, вартість якого склала 2 368 доларів. У 1968 році на телеекрани вперше вийшла передача "У світі тварин". У 1970 році в Києві відбулося відкриття Палацу "Україна".

Сьогодні іменини відзначають Йосип, Єгор і Юрій.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.