Сьогоднішній день принесе дощі та подекуди навіть мокрий сніг

Календар інформує про те, що на дворі вже середина весни, проте погода цьому абсолютно не відповідає. Сонячна і тепла погода, яка недовго радувала українців, кудись зникла, і тепер на вулиці царюють дощі й прохолода. Синоптики розчарували тих, хто сподівався на суху і теплу п'ятницю, повідомивши про опади на території всієї країни, говориться на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Згідно з прогнозом, в п'ятницю, 16 квітня, опади очікуються у всіх областях, причому в західних очікується також і мокрий сніг. Підніметься південний, а на території Правобережжя - західний вітер, який буде дути зі швидкістю 7-12 метрів в секунду.

У денний час середня температура повітря за вікном складе +8... +13 градусів, при цьому трохи тепліше буде в крайніх східних областях, де стовпчики термометрів піднімуться до позначки в 16 градусів. У західних регіонах температура буде коливатися в діапазоні від +4 до +9 градусів, а на високогір'ї Карпат прогнозується сніг.

Жителів Києва в денний час також "порадує" дощова погода. Дутиме західний вітер, що досягає швидкості в 7-12 метрів в секунду. Протягом дня температура повітря на вулиці буде коливатися в межах +10... +12 градусів.

Раніше синоптики повідомляли, що починаючи з другої половини квітня температури за вікном ставатимуть дедалі вищими та досягнуть відміток в +18...+20 градусів. В останні дні перед Великоднем стовпчики термометрів трошки опустяться, але до того на українців чекатимуть дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень будемо святкувати не у квітні, а в травні. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.