Кабмін зробив важливу заяву

Оскільки в Україні склалася напружена ситуація з захворюваністю на COVID-19 Уряд був змушений вжити обмежувальні заходи для стримання розповсюдження коронавірусної інфекції. На час посиленого карантину Кабмін ввів новий вид соціальної допомоги.

Гривны. Фото: скріншот YouTube-відео
Гривны. Фото: скріншот YouTube-відео

На допомогу можуть претендувати жителі регіонів, що потрапили до "червоної" зони карантину. Це підприємці та наймані робітники. Їм Уряд пообіцяв виплатити одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8000 грн, як це було у грудні перед введенням локдауну.

Також Кабмін передбачив, що на "карантинні" виплати можуть претендувати жителі регіонів, що потравлять до "червоної" зони пізніше до кінця поточного року.

Був опублікований перелік КВЕДів, ФОПів та найманих працівників, які можуть подати заявку на призначення допомоги. Вже з наступного понеділка, 19 квітня через вебпортал "Дія" або мобільний додаток почнуть приймання заявок.

На цей час вже декілька областей на Західній Україні вже почали виходити з "червоної" зони, однак ситуація ще залишається досить серйозною. Наприклад, в Києві продовжили карантин до кінця квітня. Не виключається варіант, що його знов продовжать, бо ситуація поки що у столиці України не стабілізувалася.

Однак, Уряд не хоче знову закривати усю країну на тотальний карантин, бо держбюджет зазнає ще більших збитків.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відмітив, що введений адаптивний карантин та практика поділу регіонів на карантинні зони досить ефективна при умові, що місцева влада оперативно реагує на ситуацію з захворюваністю, а люди дотримуються правил карантину.

Також пресслужба повідомила, що Кабмін прийняв рішення пришвидшити кампанію з вакцинації дорослого населення країни, щоб призупинити розповсюдження COVID-19.

Перелік КВЕД, яким допомога буде. Фото: Кабмін

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що розмір субсидії громадянам збільшили, як тепер розраховують виплату.

Також ми писали, що у травні Уряд передбачив доплати певним категоріям населення, з чим це пов'язано та комі і які суми виплатять.

Нагадуємо, що Мінсоцполітики пропонує значно підвищити розмір допомоги молодим батькам при народженні дитини, про яку суму йде мова.