Кабмін розглядає можливість повернення старого податку на автомобілі

Уряд спільно з Міністерством цифрової трансформації розглядає можливість повернення в Україні дорожнього збору з власників автомобілів, які прив'яжуть до рівня вихлопу машини, повідомляє UBR.

Дорога. Фото: скріншот Youtube-відео
Дорога. Фото: скріншот Youtube-відео

Таким чином, чиновники хочуть стимулювати українців купувати більш екологічні автомобілі.

Хоча журналістам видання у відомстві так і не відповіли за запит щодо правдивості такої інформації, колишній замісник міністра інфраструктури та чинний замісник міністра фінансів Олександр Кава підтвердив, що у профільному комітеті дійсно розглядається така ініціатива.

Поки що мова йде тільки про обговорення, документально ж ніхто ще не оформлював ці пропозиції.

Експерти ж не виключають, що старий податок можуть ввести одночасно з поверненням обов'язкового технічного огляду автомобілів з 2022 року.

Якщо ж так станеться, то в експертів є декілька питань з цього приводу, на які б вони хотіли почути відповідь.

Перше питання стосується розміру податку та логіки його встановлення. Виявилося, що водії його й так сплачують, купуючи паливо, оскільки в частці акцизу є цей податок. В держбюджет його перераховують оператори нафторинку.

Автоюрист Володимир Караваєв вказав на третє питання, він вважає подібні податки неправомірними. На його думку, такий податок не буде враховувати платоспроможність водіїв. Він додав, що оскільки середній вік автомобілів перевищує 20 років, такий податок зараз не на часі.

Особи, що можуть купити більш сучасне авто, платитимуть менше, а ось власники старих транспортних засобів, навпаки, більше. Хоча такий принцип діє в Європі, в нас податками та зборами не змусять тільки з цієї причини поміняти авто.

Експерт Дмитро Маруніч також розповів про два варіанти, як влада планує отримувати цей податок з водіїв. Він може бути прив'язаний до вартості палива або ж до наявності у власника авто транспортного засобу на дизелі чи бензині.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що повернення техогляду, чим загрожуватиме ця процедура водіям.

Також ми писали, що дослідження показало, що замість бензину продають українцям на АЗС.

Нагадуємо, що ми писали, з якої закордонної країни вигідніше завозити б/у автомобілі до України.