Про що сьогодні розповідять народні прикмети та чим цей день запам'ятався в історії

У четвер, 15 квітня шанується пам'ять святого Тита, якого вважають покровителем усіх справ, пов'язаних з отриманням прибутку. У нього просять допомоги у всіх починаннях, прибутку і вигоди у всіх справах, щоб він приніс в сім'ю процвітання і достаток. На все це не варто розраховувати тим, хто в цей день сумує, лається і скандалить, навпаки, слід присвятити весь вільний час веселощам, зібрати компанію друзів - розпивання алкогольних напоїв не під забороною. Чим веселіше провести сьогоднішній день, тим більший успіх чекає упродовж року, пише Сегодня.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

Крім того, в усьому світі святкуються Міжнародний день екологічних знань і Міжнародний день культури. В Україні сьогодні відзначається День працівників карного розшуку, в Грузії - День любові, в Північній Кореї - свято сонця.

Народні прикмети та заборони 15 квітня

У цей день люди як правило переходили на квас з хлібом, оскільки запаси продуктів підходили до кінця. Також було прийнято перевіряти зерно для посівів, а господині відганяли від жител ворон, оскільки вони, згідно з повір'ям, приносили з собою нещастя. Сьогоднішній день якомога веселіше намагалися провести торговці, щоб протягом усього року їм супроводив успіх. Під забороною сварки та конфлікти, не можна нікому бажати що-небудь поганого.

Чим цей день запам'ятався в історії

15 квітня 1784 в Ірландії зробили перший у світі політ на повітряній кулі. У 1923 році інсулін для боротьби з цукровим діабетом запустили в масове виробництво. У 1951 році вперше відбувся конкурс "Міс Всесвіт" в Лондоні. У 1955 році в Чикаго відкрилася перша закусочна "Макдональдс".

Сьогодні іменини відзначають Полікарп і Марія.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.