Сьогоднішня погода не порадує українців, бо буде прохолодно та дощитиме

Погода в Україні продовжує спантеличувати своєю непередбачуваністю, і тепло та сонечко в останні дні змінили похолодання й опади. Весна ніяк не може остаточно закріпитися на території нашої країни та в середу, 14 квітня ситуація за вікном залишиться все такою ж малоприємною. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео
Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Згідно з інформацією синоптиків, на території західних областей встановиться хмарна погода, яка буде перериватися опадами у вигляді дощу. Жителів Карпатського регіону чекає ще й мокрий сніг, причому місцями значний. Підніметься північно-західний вітер, який буде дути зі швидкістю 7-12 метрів в секунду. У денний час температура повітря за вікном буде коливатися в діапазоні +6... +11 градусів, а в Карпатах буде набагато прохолодніше - від -2 до +3 градусів.

В інших областях встановиться хмарна погода з проясненнями, упродовж дня в більшості південних, північно-східних, Житомирській і Вінницькій областях незначні опади у вигляді дощу. Дутиме південно-східний вітер, зі швидкістю 5-10 метрів в секунду. Протягом дня позначки на термометрах будуть коливатися в діапазоні +11... +16 градусів.

Жителів Києва порадує суха погода, буде дути південно-східний вітер зі швидкістю 5-10 метрів в секунду. У денний час повітря за вікном прогріється до відміток в +14... +16 градусів.

Раніше синоптики повідомляли, що починаючи з другої половини квітня температури за вікном ставатимуть дедалі вищими та досягнуть відміток в +18...+20 градусів. В останні дні перед Великоднем стовпчики термометрів трошки опустяться, але до того на українців чекатимуть дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень будемо святкувати не у квітні, а в травні. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.