В компанії «Нафтогаз» відповіли на популярне питання українців з приводу квитанцій

Українці наразі отримують одразу дві платіжки за блакитне паливо. В багатьох це викладає питання, бо не всім зрозуміло, чому так відбувається. Деякі громадяни можуть навіть подумати, що вони за якусь послугу платять двічі, проте виявилося, що все не так. На поширене питання про дві квитанції відповіли в «Нафтогаз». Така інформація з’явилася на офіційній сторінці компанії в соціальній мережі.

Газ. Фото: YouTube, скрін
Газ. Фото: YouTube, скрін

Експерти нагадали, що в Україні вже з 2020 року працює ринок газу. В результаті громадяни можуть самостійно обирати собі постачальника, порівнюючи тарифи та інші фактори. При цьому компанії-постачальники конкурують між собою за клієнтів. Тій компанії, яку клієнт обирає, він сплачує за блакитне паливо – це окрема платіжка.

Коли клієнти переходять від одної компанії до іншої, то немає потреби прокладати нову трубу. Справа в тому, що труби належать облгазам. Саме вони слідкують за трубами, обслуговують їх. За це в результаті вони отримають кошти. Це вже друга платіжка. Тобто, по суті, українці отримають дві платіжки, тому що це різні послуги – блакитне паливо і його транспортування.

Доречі, варто зазначити, що вже скоро українські постачальники повинні будуть оголосити про річні тарифи на блакитне паливо. Так, зазначалось, що ціни будуть відомі вже 25 квітня. Постачальники будуть повинні показати той тариф, який вони не будуть змінювати протягом року. Звичайно, клієнти мають право користуватися і «Місячним» тарифом, де вартість може змінюватися кожного місяця. Варто додати, що по тарифу «Річний», як вирішили представники влади, українці зможуть платити частками – або за спожите паливо, або за об’єм, який планується використати за рік.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що українцям пояснили, що стане з субсидіями в разі змін тарифів на комунальні послуги. Важлива інформація для громадян.

Також повідомлялося, що в Україні вже цього року змінять правила виплат пенсій. Стало відомо, як тепер пенсіонери будуть отримувати свої гроші, та що треба буде зробити.

Крім того, повідомлялося, що в Україні зростає ціна на популярну крупу. Стало відомо, скільки тепер доведеться витрачати громадянам.