До України наближається похолодання

Усі, хто мав змогу на вихідних провести час на свіжому повітрі чи то прогулюючись в парку, відпочиваючи на природі або ж попрацювавши на городі, зробили правильний вибір. До України наближається похолодання та опади, тому знов треба діставати теплий одяг, шукати парасольки та гумові чоботи. Своїм прогнозом погоди у Facebook поділилася ведуча погоди та синоптик Наталка Діденко.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео

Хоча у вівторок, 13 квітня, як обіцяє синоптик все ще у більшості областей буде досить тепло - від +12 до +18, але від Київської області через Черкаську та до Одеської пройде свіжіше повітря. Крім того, на узбережжі морів буде лише +9...+12.

Також опади у вигляді дощу очікуються в центральних, північних та південних областях. Щоправда, вони будуть не сильної інтенсивності, місцями лише хмарність.

Окрім цього, з Європи до України буде стрімко наближатися циклон, що принесе мокрий сніг. Його слід очікувати на Заході України, але ближче до вечора або навіть вже на ранок середи, 14 квітня.

В Києві 13 квітня буде хмарно, температура очікується на рівні +12...+14. Тому, слід готуватися до чергового похолодання та поки ще досить тепло, треба користуватися нагодою та дихати свіжим повітрям.

Як прогнозує Український гідрометцентр, цілий тиждень будуть йти дощі, особливо з другої половини майже на усій території країни прогнозуються дощі.

В нічні години заморозків не буде, але суттєво стане прохолодніше - вдень буде в середньому від +11 до +13. Після днів весняного тепла таке різке зниження температури буде відчутним.

Вказано, що в Києві 1 квітня температура повітря склала +14, це тепер найтепліший день за усю історію спостережень. Така кліматична норма відповідає більше травню.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з'явився прогноз погоди на Великдень, якою буде погода на це велике свято.

Також ми писали, що метеорологи опублікували детальний прогноз погоди на травень, чи буде такою ж спекотною погода як минулого року або ще треба не прибирати теплі речі.

Нагадуємо, що у квітні лише декілька днів вказані як сприятливі для роботи на городі, детальний посівний календар на другу половину квітня.