Які зміни чекають українців?

З початку відкриття ринку газу українців кожен місяць чекали "сюрпризи", адже ціну кожного місяці на "блакитне" паливо міняли. У розпал опалювального сезону тариф підняли майже до 10 грн за куб, що обурило українців. Декілька місяців після втручання Уряду українці мали відносну стабільність, бо тариф 6,99 грн. за кубометр не міняли. Однак, з квітня для деяких користувачів він зріс. Проте найбільше хвилює українців тариф, який почне діяти з травня. Важливе рішення було прийняте 7 квітня на засіданні Нацкомісії з врегулювання комунальних послуг (НКРЕКП).

Газ. Фото: скріншот Youtube-відео
Газ. Фото: скріншот Youtube-відео

Українцям розповідали, що до 25 квітня компанії, що постачають газ в оселі, повинні повідомити нові тарифи на газ. Примітно, зо згідно з новими правилами вони повинні діяти з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року.

Такі строки встановлені для того, щоб в українців був час вивчити усі пропозиції компаній та обрати вигідного постачальника.

Однак, навіть якщо споживач залишить собі поточну компанію-постачальника газу, він у будь-який момент після 1 травня зможе поміняти компанію.

Крім того, в контракті, що підписаний на рік міститься умова, що тариф компанія не може підвищувати, а тільки зменшувати ціну на "блакитне" паливо. таким чином, турбуватися про те, що ціни будуть мінятися, як це було раніше, не буде потрібно.

Також вказано, що споживач зможе змінити річний тариф на місячний або на зовсім інший, який буде вигідніший для нього. Компанії заохочують інформувати споживачів щодо вигідних пропозицій, щоб вони могли знати по всі можливості.

Крім цього, НКРЕКП нагадало компаніям, що займаються постачанням природного газу про необхідність виконувати усі зобов'язання, а саме вчасно інформувати клієнтів про свої тарифи та проводити у відведений термін розрахунки.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українцям повідомили, що буде з субсидіями та пільгами при введенні нових тарифів на газ.

Також ми писали, що Мін'юст може заблокувати гроші на банківській карті за будь-які борги.

Нагадуємо, що чи легко зараз змінити постачальника електроенергії та в яких випадках на споживача можуть подати до суду. З'явилися важливі нюанси, які можуть заважати зміні постачальника.