З осені пенсії почнуть виплачувати та доставляти за новими правилами

Частина українських пенсіонерів йдуть в ногу з сучасним світом та отримують виплати, а також грошову допомогу на банківську карту. Але значна частина й досі ходить до найближчого відділення пошти, а хто не може за станом здоров'я отримувати на пошті гроші, тим листоноші приносять виплати безпосередньо додому. Однак, вже з осені це зміниться. Пенсійний фонд у Facebook повідомив про рішення Кабміну.

Пенсіонер. Фото: скріншот YouTube-відео
Пенсіонер. Фото: скріншот YouTube-відео

Нещодавно Уряд прийняв рішення змінити умови доставляння пенсії та грошової допомоги за місцем фактичного проживання українцям. Зміни вступають вже з 1 вересня. Стало відомо, що до цього часу слід зробити пенсіонерам.

Стосується це в першу чергу пенсіонерів, які зараз отримують виплати з доставлянням співробітниками "Укрпошти" додому. Уряд хоче відмовитися платити за певних пенсіонерів, які отримують пенсії додому.

Все через підвищення тарифів на доставку, які таки вдалося "вибити" керівництву "Укрпошти" від Уряду. Чутки про те, що поштова компанія може припинити доставляти пенсії та грошові виплати ходили досить давно.

Здавалося б, на період карантину чиновникам начебто вдалося знайти спільну мову та нічого не міняти. Крім того, стало відомо про досягнення компромісу щодо підвищення тарифу на доставку для "Укрпошти".

Але це призвело до того, що частину пенсіонерів залишать без привілеїв, їх переведуть на обслуговування банків. Тому, пенсіонерам слід потурбуватися про те, щоб до 1 вересня обрати зручний банк, через який вони з осені будуть отримувати пенсію та грошову виплату.

Кабмін обере фінансову установу, до якої автоматично переведуть тих пенсіонерів, які не зроблять цього до вказаної дати самостійно. Вже відомо, що це буде "Ощадбанк". Щоправда, у громадян буде можливість за бажанням змінити банк.

Що ж до доставки пенсій за місцем проживання, то Уряд готовий платити "Укрпошті" тільки за певні категорії:

  1. Пенсіонери, яким виповнилося 80 років та більше;
  2. Особи з інвалідністю першої групи;
  3. Особи, що не можуть самостійно себе обслуговувати та потребують сторонньої допомоги;
  4. Особи, що одержують соціальну допомогу тим, хто не має право на пенсію та допомогу на догляд.

Також вказано, що банк може організувати доставку пенсіонерам виплат самостійно або вже за свої кошти він повинен домовлятися з поштовим оператором. Тобто держава хоче зекономити гроші на доставку виплат для "Укрпошти", перевівши як можна більше пенсіонерів до банку.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що оновився перелік документів, які треба зібрати родичам загиблих пенсіонерів для отримання допомоги на поховання та недоотриманої пенсії.

Також ми писали, що пенсії підвищать на 1000 грн, стало відомо, кому так пощастить.

Нагадуємо, що Пенсійний фонд змінив показники для нарахування виплат.