Автомобіль зберігся у відмінному стані, а цифри на одометрі просто не вкладаються в голові

Свого часу продукція АЗЛК була межею мрій для багатьох людей і володіти нею було престижно. Всупереч тому, що випуск "Москвичів" вже багато років як припинений, іноді в гаражах любителі техніки минулих років примудряються знаходити збережені в прекрасному стані екземпляри. Однак найбільш несподіваним стало оголошення про продаж АЗЛК-2141 з крихітним пробігом не де-небудь, а в Німеччині, про що розповідає carakoom.

Москвич-2141. Фото: скриншот YouTube-видео
Москвич-2141. Фото: скриншот YouTube-видео

Зокрема, мова йде про автомобіль, пробіг якого складає всього лише 2 тисячі кілометрів - ця модель "Москвича" в такому стані навряд чи вдасться знайти на пострадянському просторі, не кажучи вже про закордонні державах. У Німеччині продажі АЗЛК-2141 здійснювалися до 1995 року за допомогою імпортера Deutsche Lada Automobil GmbH.

Москвич-2141. Фото: carakoom.com

Деякі з моделей отримали нове "серце" у вигляді дизельного двигуна XLD418, а в цілому за майже чотири роки продажів реалізувати вдалося лише близько 400 екземплярів. Що стосується автомобіля, що продається, то його стан близький до ідеального, а під капотом у нього ховається "жигульовський" мотор, обсяг якого становить 1,6 літра, а потужність - 76 к.с.

Москвич-2141. Фото: carakoom.com

Експортна версія не має практично ніяких відмінностей, хіба що в салоні можна побачити іноземну аудіосистему, яка могла бути встановлена ​​як імпортером, так і самим власником. У задній частині автомобіля видніється труба глушника, загнута вниз, однак цей захід є вимушеним для відповідності машини європейським нормам.

Москвич-2141. Фото: carakoom.com

На жаль, вартість прекрасно збереженого примірника, а також більш детальна інформація залишаються невідомими.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україні хочуть повернути обов'язковий технічний огляд для автомобілів. Ось тільки пройти його зможуть не всі. Стало відомо, що чекає водіїв.

Також повідомлялося, що в Україні суттєво змінили розмір штрафів для водіїв. Стало відомо, скільки та за які порушення тепер будуть платити автомобілісти.

Крім того, в мережі з'явилися фотографії унікального «Запорожця». «Родзинка» цього авто полягає в тому, що він зроблений за принципом класичного пікапа.