В Мінцифри пояснили, як українці будуть змінювати мобільного оператора

Вже з 1 грудня поточного року в нашій країні почне працювати спрощена система переходу абонентів від одного мобільного оператора до іншого. При цьому громадяни навіть зможуть зберегти свої «старі» номери. Про це повідомили в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

Смартфон. Фото: YouTube, скрін
Смартфон. Фото: YouTube, скрін

Фактично, пояснили в міністерстві, послуга з перенесенням номеру почала діяти в нашій державі в 2019 році. За ці два роки було більше 200 тисяч абонентів, які подавали заявку. Проте, приблизно 40 відсоткам з них відмовили. Експерти з Мінцифри вважають, що хоча б частина з 7 мільйонів клієнтів, які щороку залишають того чи іншого мобільного оператора, могла б скористатися такою послугою.

Так, нововведення, які запрацюють з 1 грудня 2021 року, передбачають такі зміни в системі:

  • «Старі» номери абонентів будуть «переносити» від одної компанії до іншої не за три-чотири доби, а максимум за один день;
  • Клієнту не доведеться звертатися до двох компаній одночасно – достатньо буде звернутися до «нового» оператора, а договір зі старим в результаті перестане працювати в автоматичному режимі;
  • Ті клієнти, які обслуговуються не за контрактами, теж зможуть набагато простіше скористатися такою послугою, бо їм більше не доведеться отримувати реєстрацію від «старої» компанії, де вони обслуговувалися.

В прес-службі Міністерства цифрової трансформації зазначили, що над розробкою такого нововведення працювали також представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку. В уряді очікується, що вищенаведені нововведення допоможуть підвищити рівень конкуренції між компаніями мобільного зв’язку, що буде мотивувати компанії покращувати рівень обслуговування своїх клієнтів.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що, на жаль, в Україні високий рівень домашнього насилля. Часто жертви таких ситуацій не знають, до кого можна звернутися за допомогою. В Міністерстві соціальної політики розповіли про важливі номери, за якими можна звернутися в критичній момент.

Також повідомлялося, що представники компанії «Київстар» розповіли про новий тариф, який особливо буде зручний тим, в кого велика родина. Зазначається, що навіть поповнювати баланс буде простіше, а крім того – компанія дає чималі знижки.

Крім того, експерти пояснили громадянам, як правильно зареєструвати деякі транспорті засоби. З’явилися важливі поради водіям.