Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як зміняться пенсії цього року

Таку інформацію голова уряду опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі. За словами Дениса Шмигаля, в Україні вже офіційно закінчили індексацію виплат ПФУ, в результаті чого виплати 8 мільйонів українців зросли приблизно на 300 гривень. Зараз же проводять перерахунок виплат для працюючих пенсіонерів. Однак на цьому ще не все – уряд планує підвищити виплати тим, хто вийшов на заслужений відпочинок, ще тричі.

Гроші. Фото: YouTube, скрін
Гроші. Фото: YouTube, скрін

Що стосується тих, хто продовжиш працювати після виходу на заслужений відпочинок, то їм перерахують виплати від ПФУ з врахуванням страхового стажу (нового також), а також рівня заробітної плати. Таке підвищення торкнеться приблизно 400-600 тисяч громадян. Крім того, в 2021 році очікуються такі зміни:

  • Липень – зростуть надбавки за понаднормовий стаж, надбавки особам з інвалідністю внаслідок війни, надбавки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги, рівень мінімальної пенсії;
  • Жовтень – громадяни, старше 75 років, почнуть отримувати доплати в розмірі 400 гривень;
  • Грудень – чергове збільшення мінімальної виплати та надбавок окремим категоріям.

Крім того, в черговий раз прем’єр-міністр нагадав українцям про те, що в уряді вже працюють над накопичувальною системою виплат. Очікується, що після такого нововведення українці будуть відкладати на старість додаткові 4 відсотки від заробітної плати. В результаті по досягненню літнього віку людина отримає додаткові гроші, крім солідарної системи. На впровадження накопичувальної системи піде чимало часу, але зволікати не можна, вважає голова уряду.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Києві з 5 квітня будуть ретельно перевіряти офіси компаній та підприємств. Зазначається, що в разі порушень карантину можуть штрафувати мінімум на 34 тисяч гривень.

Також повідомлялося, що вже влітку в Україні запрацює ринок землі. В мережі з’явилися перші подробиці про ймовірні ціни на ділянки в різних регіонах.

Крім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про те, який тариф на електроенергію буде в квітні. Стало відомо, скільки українці будуть платити за комунальні послуги.