Синоптики попередили українців про погіршення погодних умов

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці Укргідрометцентру в соціальній мережі. Зазначається, що українців очікує мокрий сніг, сніг, а також сильний вітер. Так, спеціалісти оголосили про штормове попередження.

Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін
Погода в Україні. Фото: YouTube, скрін

Спеціалісти пояснили, що вже сьогодні, 6 квітня, сильні опади (частіше за все мокрий сніг) та утворення снігового покрову буде в західних областях. При цьому варто зазначити, що вже завтра, 7 квітня, такі ж погодні умови очікують жителів північних та місцями центральних регіонів України. Тож погода ще здивує українців.

Варто додати, що в середу в південних та східних областях очікуються сильні пориви вітру. Спеціалісти зазначити, що вітер може досягати швидкості в 15-20 метрів на секунду. Вдень 7 квітня така ж ситуація буде і в центральних регіонах країни. Крім того, туристам варто звернути увагу на те, що в західних областях – снігопади.

Враховуючи те, що в західних регіонах опади у вигляді снігу, на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей і сьогодні, і завтра очікується сніголавинна небезпека . Представники Укргідрометцентру оголосили про третій рівень небезпеки. Тож від походів в гори наразі краще відмовитися, щоб не потрапити в небезпечну ситуацію.

Погода в Україні залишає бажати кращого і сьогодні, 6 квітня. Не дивлячись на те, що на вулиці весна, температура повітря то підіймається, то опускається, а в ряді областей країни – сніги. Тож водіям варто уважно слідкувати за прогнозом погоди, щоб краще спланувати день. Якщо є можливість – то під час погіршення погодних умов краще взагалі відмовитися від поїздок.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в НКРЕКП скоро збираються розглядати нові правила щодо постачання блакитного палива. Стало відомо, що зміниться для українців.

Також повідомлялося, що в мережі з'явився повний посівний календар для садівників на квітень і травень. Стало відомо, коли можна засаджувати городи, а коли - краще відпочити.

Крім того, в перші числа квітня деякі регіони України буквально засипало снігом. У соціальних мережах місцеві жителі поділилися дивним фото.