Пробні ЗНО-2021 переносять

До недавнього часу пробне ЗНО-2021 було заплановане на 10 квітня, однак Український центр оцінювання якості освіти у понеділок, 5 квітня зробив важливе повідомлення. Випускники, що проживають у двох регіонах, пройдуть оцінювання пізніше, вказана нова дата.

ЗНО. Фото: скріншот YouTube-відео
ЗНО. Фото: скріншот YouTube-відео

Змінити дату були змушені у зв'язку з тим, що деякі регіони потрапили до "червоної" карантинної зони.

Через посилення карантинних обмежень було призупинено роботу громадського транспорту у місті Києві та у Чернігівській області. Тому у чиновників виникли побоювання, що зареєстровані на пробне ЗНО учасники не зможуть дістатися вчасно до місця проведення тестування.

Тому для них було обрано нову дату - 24 квітня. В усіх інших регіонах пробне ЗНО-2021 пройде саме 10 квітня.

Усі учасники тестування зможуть завантажити тестові зошити з будь-яких обраних предметів та відповісти на питання вдома, а також внести відповіді внести до спеціального сервісу. Таким чином, вони дізнаються свою оцінку за пробне ЗНО.

Ті випускники, що проходитимуть ЗНО 10 квітня повинні внести відповіді до 14 квітня, ці терміни вже були оголошені.

Зареєстровані на ЗНО учасники з Києва та Чернігівській області пройдуть тестування 24 квітня, тому їм дається строк до 28 квітня.

Щоб учасники не змогли заздалегідь ознайомитися з тестами пробного ЗНО, у особистому кабінеті їм будуть доступні "бонусні тести" з інших предметів. Відповіді у сервіс можна вносити з 10 по 28 квітня.

Якщо учасник тестування проживає у Києві та обрав пробне ЗНО з математики, то він здасть його 24 квітня. Однак, 10 квітня такі учасники зможуть ще й пройти пробний тест на вибір з української мови, хімії чи біології та також перевірити свої знання.

До 30 квітня усі учасники пробного оцінювання знань вже будуть знати свої результати. В залежності від шкали оцінювання, результати будуть виставлені від 1 до 12 або ж в балах від 100 до 200.

Учасників, що проходитимуть пробне ЗНО просять не намагатися дізнатися тестові завдання раніше 24 квітня, адже так вони не зможуть оцінити реальний рівень своїх знань.

Це дасть змогу випускникам зрозуміти, які ж питання будуть вже на офіційному ЗНО, яке вже розпочнеться з середини травня. Від результатів ЗНО залежатиме майбутній вступ до українських ВУЗів.

Чиновники обіцяють, що попри пандемію, ЗНО буде проведено у зазначені терміни, хоча на сайті президента України була зареєстрована петиція про скасування тестування через її згубний вплив на психіку випускників.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Києві з 5 квітня в транспорт та метро пропускають лише осіб зі спеціальними перепустками у зв'язку з посиленням карантинних обмежень. Через це таксисти підвищили ціну на свої послуги, скільки треба заплатити.

Також ми писали, що міністр освіти України Сергій Шкарлет нагадав, хто може не здавати ЗНО.

Нагадуємо, що приблизно 27% вчителів не склали тест на визначення вмінь та знань педагогів.