Як зробити ідеальні крашанки на Великдень

Для українців Великдень - одне з найважливіших сімейних свят. Господині ретельно готуються до святкування, прибирають у домі та, звичайно ж, готують паски та красять яйця. Шеф-кухар розкрив секрет, як зварити яйця, щоб вони залишилися цілими та яким кольором пофарбувати крашанки, повідомляє nv.ua.

Крашанки на Великдень. Фото: скріншот YouTube-відео
Крашанки на Великдень. Фото: скріншот YouTube-відео

Здається, що українці повинні знати, як правильно варити яйця. Однак, нерідко буває, що яйця тріскаються чи переварюються. У останньому випадку жовтки мають чорний наліт та пахнуть сірководнем.

Шеф-кухар Hilton Harrisburg Джон Рейс поділився секретом, як зварити яйця та ідеально їх пофарбувати натуральними барвниками.

Треба покласти на дно каструлі один шар яєць, залити їх холодною водою, щоб яйця були покриті на 2,5 см більше.

Великодні паски та крашанки. Фото: скріншот YouTube-відео

Повільно довести воду до кипіння, потім зменшити температуру та варити на мінімальному вогні.Шеф-кухар радить варити яйця рівно 12 хвилин - не більше й не менше.

Коли яйця зваряться, злити воду та залити їх холодною. Щоб легше потім було чистити яйця, можна у воду додати трохи солі. Варені яйця можна зберігати у холодильнику приблизно тиждень.

Натуральні барвники для гарних крашанок:

  • Лушпиння цибулі - яйця отримають колір від світло-помаранчевого до коричневого;
  • Червонокачанна капуста - крашанки стануть блакитного кольору;
  • куркума - ця спеція зробить яйця жовтого кольору;
  • Буряк - сік цього овоча надасть рожевого кольору крашанкам;
  • Кава або ж міцний чай нададуть яйцям шоколадного кольору.

В магазинах можна придбати й більш яскраві барвники для яєць, але краще використовувати натуральні інгредієнти.

Натуральні барвники. Фото: скріншот YouTube-відео

Як робити крашанки?

Перед тим, як фарбувати зварені яйця потрібно знежирити. Для цього слід додати невелику кількість лимонної кислоти або ж оцту до барвника. Для рівномірного кольору крашанки треба повертати та слідкувати, який колір яйця набувають.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вже 4 квітня у католиків відбудеться святкування Великодня. В Києві вірянам дали можливість відвідати богослужіння, але для цього потрібно виконати деякі правила.

Також ми писали, що з початком тепла в українців додається роботи на вулиці, адже починається час роботи на дачах та городах. Посівний календар на квітень та травень порадить, у який день краще садити розсаду та сіяти насіння.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки вихідних буде в українців на Великдень та коли у 2021 році святкується це свято у християн.